Minik öğrenciler kendi dünyalarından sorunları anlatıp çözüm buldu

Minik öğrenciler kendi dünyalarından sorunları anlatıp çözüm buldu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen Terme Yeni Mahalle İlkokulu öğrencisi Hasret Zompur, Terme Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Samsun'un Terme ilçesinde öğrenciler 23 Nisan etkinliklerine başladı. Bu kapsamda kurumları ziyaret eden öğrenciler, kısa süreliğine de olsa makam sahibi olup idarecilik yaptılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamında bu kez öğrencileri ağırlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, nesiller arasındaki köprünün iyi kurulması gerektiğini belirterek, gelecek nesillere daha iyi yarınlar bırakmak için çalışacaklarını söyledi.

Kul, "Çocuklarımız, bizim geleceğimiz, yarınlarımızın umududur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, bugünün küçükleri, yarının büyükleri ile birlikte coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de açılış günüdür ve dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Tıpkı her çocuğun olduğu gibi Hasret Zompur, Çiğdem Özçelik ve Doğukan Üzen'nin de hayalleri çok büyük. Biz onların hayallerini paylaşıyoruz. Bu koltuklarda bizlerden sonra onlar oturacak. Onlara daha iyi bir gelecek bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

Daha sonra makam koltuğunu Yeni Mahalle İlkokulu öğrencisi Hasret Zompur'a bırakan Başkan Kul, yeni başkana bir talimatı olup olmadığını sordu. Talimat değil ama söyleyecek sözleri olduğunu belirten Zompur, eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini, okulların gözden geçirilerek fiziki koşullarının düzeltilmesini, laboratuvarlardaki deney olanaklarının artırılmasını, yaz spor okullarının kapsamının genişletilmesini ve Terme'nin çevre temizliği konusunda daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Terme'nin, 23 Nisan'daki Belediye Başkanı Hasret Zompur'u dinleyen Şenol Kul, gelişmiş insan gücünün ana kaynaklarının okullar olduğunu ve bu yüzden de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini söyleyerek, öğrencilere kitap hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.