En Büyük Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır

En Büyük Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır
Metro holding a.ş yöneticileri On Dokuz Mayıs Ünüversitesi Rektörü Hüseyin Akan'ı ziyaret ettiler.


Metro Grup'a bağlı Avrasya Terminal İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Haluk Tan, Rektör Hüseyin Akan'ı ziyaret amaçlarının guruba bağlı Gıda Tarım alanında ki, faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini ve hayırseverliği ile gönüllerde taht kuran Samsunlu işadamı Metro Holding'in kurucusu sayın, Galip Öztürk Türkiye de ve yurt dışında eğitim kurumlarına yaptığı yardımları ve de doğup büyüdüğü baba ocağı Ayvacık İlçesinde faaliyet olan, başta öğrenci yurtlarıyla; İlköğretim , Lise ve Ondokuz mayıs üniversitesi bünyesine kazandırılacak Turizm Yüksek okulu hakkında müzekerelerde bulunduklarını söyledi.

Genel müdür ve yönetim kurulu üyesi Haluk Tan, Galip Öztürk'ün " Beni en çok mutlu eden yatırımlarım, eğitime yaptıklarımdır. En Büyük Yatırım İnsana olandır" sözünü hatırlatarak “Ben bu toprakların çocuğuyum. Son nefesime kadar da bu topraklara hizmet etmeye devam edeceğim. Benim en büyük hayalim bu topraklarda okuyup tahsil hayatını yürüten evlatlarımızın ülkenin idaresinde etkin yerlere gelmesidir. Bir iş adamı olarak çok sayıda yardımlaşmanın içinde yer aldım." dediğini hatırlattı.

Ziyarette Vanet Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çepni, Vanet Gıda a.ş'nin faaliyetlerini ve sektörün Türkiye deki, son durumunu hakkında bilgi verdi. Çepni, Vanet Gıda A.Ş Et Ürünleri enteğre fabrikamız bölge ekonomisinde önem bir yere sahip, Bölge ekonomisine ve istihdama dayalı çalışmalarımız bulunmaktadır. Türkiye pazazında önemli bir yere sahip şirketimizin ürünleri yüzde 60'ını Doğu ve güney doğu tüketilmektedir. İhracata önem verdiklerini başta Irak olmak üzere dış pazar yönelik çalışmalarımız içinde ilk beş yıllık kalkınma planlanlarımız dahilindedir. dedi.

Rektör Prof.dr. Hüseyin Akan, Metro gurubun tarım sektörün deki, yatırımlarını ilk kez duyduğunu belirtti.
Gurup iştiraklerinden, Bostan tarımın ürettiği domatesin kokusu kendisini çocukluğuna götürdüğünü ve unutulan lezzetlerin bilim insanlarımız tarafından yeniden doğal üretime geçirmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Prof.dr. Akan, gurup olarak çok güzel işler yapmışsınız, Tarım ve Gıda alanında bilim insanlarımızın dünyada çok önemli projelere imza atmaya devam ediyor olamaları bilim yuvalarımızın değerini bir kez daha ortaya koymuştur. dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü prof.dr. Hüseyin Akan, Üniversitemiz İş dünyası diyaloğları maksimum seviyelere ulaşmıştır.Samsun sosyo ve jeopolitik öneme sahip bir kent olma özelliğini her daim hissettirmiş, ve yetiştirdiği İlim,Bilim ve İş adamı profiliyle bütün Dünya da insan için önemli işlere ve projelerde imzası bulunmakta, Akan,
ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.