5 YAŞINDA KAYBOLAN SİNEM'DEN 14 YILDIR HABER YOK

5 YAŞINDA KAYBOLAN SİNEM'DEN 14 YILDIR HABER YOK
Samsun'un İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak'ta 2000 yılı Haziran ayındı meydana gelen olayda, Sinem Özdemir 5 yaşındayken evinden çıkıp kapının önünde oyun oynamaya başladı.

SAMSUN'da 14 yıl önce 5 yaşındayken evlerinin önünde oynadığı sırada kaybolan ve yurt genelinde güvenlik güçlerince aranmasına rağmen bulunamayan Sinem Özdemir'in babası Mahmut Özdemir, "Kızımın bulunacağı umudunu hiç kaybetmedim" dedi.

Bu sırada küçük çocuk ortadan kayboldu. Ailenin şikayeti üzerine araştırma yapan polis, tüm aramalara rağmen Sinem'i bulamadı. O tarihte baba 48 yaşındaki Mahmut ve anne 44 yaşındaki Ayşe Özdemir kızlarının bulunması için para ödülü bile vereceklerini açıkladı.

2010 yılında göreve başlayan Samsun İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ın talimatıyla Sinem Özdemir'in dosyası raflardan indirilip tekrar soruşturma başlatıldı. Sinem'in bulunması için üç kişilik özel bir ekip kuruldu. Öte yandan Sinem'in fotoğrafı İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek yeniden yüzlendirme labaratuvarında güncelleştirilerek küçük çocuğun 15 yaşındaki halinin fotoğrafı oluşturulup, polis ekiplerine dağıtıldı. Yapılan tüm aramalara rağmen halen bulunamayan Sinem'den 14 yıldır bir haber alınamıyor.

İlkadım Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan baba Mahmut Özdemir, kızının bulunması için her gün bir umutla yaşadıklarını söyleyerek, "Biz umudumuzu hiç yitirmedik. Emniyetteki görevlilerle görüyoruz. Onlarda ellerinden geleni yaptılar, yapıyorlar. Ancak şu an için gelen hiçbir ihbar telefonu hiçbir ipucu yok. En ufak bir ipucu olsa üzerine gidileceğini biliyorum. Ben kızımın diri ya da hiç olmazsa ölüsünün bulunmasını istiyorum. En azından mezarı olur. Bunca yıldır ne çektiğimizi bir Allah bilir. Annesi de ben de perişan olduk" dedi.

Kızlarının bulunması için özel bir ekip kurulmasını isteyen Özdemir, "Özel bir ekip kurulsun kızımın kaybolduğu mahalleden tekrar bir araştırma yapılsın istiyoruz. Yeniden bir çalışma başlatılmasını istiyoruz. En son Kars'ta yaşanan olayda ailesinin nasıl çocuklarını aradıklarını televizyonda izledik. Eşimle birlikte kızımın kaybolduğu anları yeniden yaşadık. Başına gelmeyen bunun nasıl bir duygu olduğunu bilemez. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan bize yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.