Bafra'da Alparslan Türkeş konferansı yapıldı

Bafra'da Alparslan Türkeş konferansı yapıldı
Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Alparslan Türkeş'in vefatının 17. yılı dolayısıyla bir konferans düzenledi.

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı konferans salonunda yapılan konferansa, Alparslan Türkeş'in Türk dünyasından sorumlu başdanışmanı Prof. Dr. Hanım Halilova konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar ve çok sayıda dinleyici katıldı. Prof. Dr. Hanım Halilova, konferansta Alparslan Türkeş ve Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey ile olan hatıralarını, Azerbaycan'ın bağımsızlığı için verdiği mücadeleleri anlattı.

Prof. Dr. Halilova, “Ben hiçbir zaman ümidimi kırmadım. Benim şu anda içim yanıyor. Başbuğ'un olması gereken zaman tam bu zamanlardı. O bizi yetim bıraktı. Ben yetim kaldım. Onun emanetiyiz. Ayakta durup güçleneceğiz. Elele vereceğiz. Onun emanetine sahip çıkacağız.'' dedi.

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu, konferanstan sonra Prof. Dr. Hanım Halilova'ya günün anısına bir plaket taktim etti. Prof. Dr. Hanım Halilova, Azerbaycan'ın bağımsızlığını konu edinen 'Ebulfez Elçibey ile Bağımsızlığa Giden Yol' adlı kitabını da konferanstan sonra imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.