12 yılda Ulaştırma ve Haberleşmeye 2,3 Milyar TL yatırım yapıldı

12 yılda Ulaştırma ve Haberleşmeye 2,3 Milyar TL yatırım yapıldı
AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, çağın ilerisinde bir anlayışla Türkiye'yi ulaştırma ve haberleşme altyapısında dünya standartlarının üstüne taşıdıklarını belirtti.

"Bu büyük yatırımlardan Samsun da payına düşeni aldı. Samsun'a son 12 yılda 2,3 Milyar TL ulaşım ve haberleşme yatırımı yapıldı " dedi.

AK Parti'nin 'Yol medeniyettir' anlayışı içinde yol yapımının ülkenin refah seviyesine sağlayacağı katkıyı düşünerek hareket ettiğini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Dünyayla entegre olmanın birinci yolu karayoluydu. 'Yol'un medeniyet düzeyini belirleyen en önemli etken olduğu gerçeğini gözettik. Karayollarımıza yaptığımız yatırımların ülkemize ve insanımıza artı değer olarak döneceğini biliyorduk. Bölünmüş yollarda güven ve huzur içinde seyahat etme özgürlüğünü insanımıza sunduk. Ne yapıldıysa, vatandaşımız için yapıldı. Bölünmüş yollar sayesinde şehirlerarası seyahatlerde can ve mal kaybında önemli ölçüde azalma sağlandı. Bir örnek vermek gerekirse, Kavak - Çakallı yolu adeta ölüm yoluydu. Her zaman o bölge de kazalar, can kayıpları oluyordu. İşte yapılan duble yollarda bu kazaların oranları düştü. Samsun'un yol ağını genişletirken ulaşımda güvenlik ve kolaylık amacıyla altyapı ve iyileştirme çalışmaları hız kesmeden devam edildi. 2002-2013 yılları arasında 77 kilometre BY-BSK yapımı, 1.557 yol asfalt çalışması, 32 adet köprü yapımı, 4 adet kaza kara noktası yapımı, 163 km oto korkuluk yapımı çalışması yürütüldü. " dedi.

Karayollarının bu süreç içinde yeniden yapılandırıldığını, zaman ve yakıt tasarrufu yönünden ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını ifade eden Başkan Köktaş, "Samsun'un diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 375 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 424 kilometreye uzatıldı. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirildi. Samsun'daki karayolu ağı 799 kilometreye ulaştırıldı. Ülke geneline yayılan bölünmüş yol seferberliğinden Samsun da yararlandı. Samsun'a 2002 yılına kadar 120 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları yapılan bölünmüş yol ile birlikte Samsun'un toplam bölünmüş yol mesafesi 298 kilometreye çıkarıldı. Yine bir örneği hatırlatmak istiyorum. Geçmiş dönemlerde Bafra- Samsun yolu hem zamandan hem de yakıttan vatandaşlarımızın büyük kayıpları oluyordu. Recep Tayyip Erdoğan iktidarı 2 yıl içinde Samsun - 19 Mayıs yolu, 3. yıl içinde ise 19 Mayıs - Bafra yolu etabını Bafralıların hizmetine sundu. Yetmedi Bafra- Alaçam, Alaçam - Yakakent, Alaçam-Gerze ve Dikmen yollarını da hemen ulaşıma bağlandı. İşte bu ulaşım yatırımları ile 2003 yılından bu yana yapılan bölünmüş yollar sayesinde; yaralanmalı, ölümlü ve maddi hasarlı kaza sayısında önemli ölçüde azalma sağlandı." diye konuştu.

Samsun'da demiryoluna yapılan yatırımların devam ettiğini söyleyen Başkan Köktaş, "Ulusal demiryolu ağımızın Karadeniz bağlantısını sağlayan Ankara-Amasya-Samsun demiryolu hattını 285 km'ye çıktı. Yüksek standartlı hat haline dönüştürülme çalışmaları devam eden hat bağlantısı uzatılarak Kırıkkale-Çorum-Samsun hattına uzanacak." dedi.

Yeni nesil teknolojilere erişimin sağlanması için GSM ve internet yatırımlarına büyük bütçe ayırıldığını, PTT'yi çağdaş bir anlayışla yeniden yapılandırıldığını sözlerine ekleyen Başkan Köktaş, "Mobil teknolojilerde Türkiye'ye çağ atlattık. Mobil teknolojilerde Türkiye'ye çağ atlattık. İnşa ettiğimiz geniş bant internet altyapısı sayesinde Samsun'da, 2004 yılında 2.338 olan ADSL abone sayısı 2013 yılında 84.785'e ulaştı. Daha hızlı ve ekonomik
internet bağlantısı için 1.587 kilometre olan fiber optik kablo uzunluğunu 2.879 kilometreye uzattık. PTT çağı yakaladı, 2002 yılında 16, bugün ise 76 iş yerinin tamamında online hizmet verilmekte. 2002 yılında 7 kurum/kuruluşa ait iş ve işlemler yapılırken bugün 241 kurum/kuruluşa ait iş ve işlemler yapılmaktadır. Toplam 613 çalışanı ile Ptt Samsunluların hizmetinde; tüm noktalarda emekli maaşları ödenmektedir. Gelemeyecek durumda engelli ve yaşlıların ayağına Ptt gitmekte, ödemelerini konutlarında teslim etmektedir. Yeni konsepti ile 60 Pttbank Samsunluların hizmetinde hiç bankanın olmadığı 19 yerleşim yerinde sadece Pttbank ile halka verilmekte hizmetindedir. 30 Pttmatik ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunulmakta. Şubelerimize gelemeyecek durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ayağına Ptt gitmektedir. Ödemelerini konutlarında teslim etmektedir. Tüm noktalarda emekli maaşları ödenmektedir."

Başkan Köktaş son olarak, "Samsun Çarşamba Havalimanı son 12 yılda yapılan yatırımlarla birlikte artık daha fazla yolcuya hizmet veriyor. Bu artış şehrin ekonomisine de katkı sağlıyor. 2 Milyon yolcu kapasiteli Çarşamba Havalimanı'nda; 2003 yılında iniş-kalkış yapan 2.384 uçak ile 171.640 yolcu taşınırken 2013 yılında iniş-kalkış yapan 10.662 uçak ile 1,2 milyon yolcu taşınmıştır." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum