YANDAŞ TANIDINIZ

YANDAŞ TANIDINIZ
Dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında söz alan MHP Meclis Üyesi İsmail Sevindik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a sert sözlerle yüklendi.

Samsun'un Canik ilçesine Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen katlı yol projesi ile ilgili olarak Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin açtığı davada mahkeme, projenin imar planlarında olmadığını belirterek, projenin yeniden değerlendirilmesi yönde iptaline geçtiğimiz günlerde karar vermişti. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkemenin verdiği karar sonrası olağanüstü toplanarak, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün viyadük projesi ile ilgili hazırladığı imar planı teklifini değerlendirdi.

Proje hakkında söz alan MHP Meclis Üyesi İsmail Sevindik mahkemenin aldığı karara rağmen inşaat çalışmasının devam ettiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Burada usulsüzlüğü, kanun tanınmazlığı görmekteyiz, bu durum bize üzüntü veriyor. Bu viyadük bilimsel çalışma yapılmadan yapılmıştır. Bu yapının yıkılması da, yapılması kadar kamu zararı olacağını belirtiyoruz. Kanun, halk tanımaz, yandaş Tanır zihniyetin karşısında olduğumuzu ifade etmek isteriz."

Daha sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP Meclis Üyesi İsmail Sevindik'in 'hak, hukuk tanımaz, yandaş tanır' şeklindeki sözlerinin kendisini üzdüğünü belirterek, bir meclis üyesine bu tür sözlerin yakışmadığını söyledi. Viyadük projesi ile ilgili açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, söz konusu viyadük projesinin yapılacağı İlkadım Bulvarı zeminin jeolojik ve topografik açıdan problemli olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Burada jeolojik ve topografik yapı itibariyle sorun var. Battı çıktı ve deve boynu gibi kavşak türlerini buraya yapmak gelecekte bu şehrin önüne işletme problemlerini ve maliyetleri açısından bela olacaktır. Yapılan proje bahsedilen kavşak türleri yerine trafiği üste alıp, yerel trafiğe alta alınmasını öngören iyi niyetli bir çalışmadır. Doğu çevre yolunu etüt, kamulaştırma ve ihale çalışmaları göz önüne alınırsa 10 seneden erken bitiremezsiniz. Ünye çevre yolu 8 senedir devam ediyor. İlkadım Bulvarı üzerinde 47 bin araç trafiği var ve bu gelecekte 60 bin olacağını Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü belirtiyor. Samsun Ankara arasında yapılacak otoyol projesi var. Bu projenin de 15 seneden önce biteceğini düşünmüyoruz. Bu zaman içerisinde bir şey yapmamız lazım. Uyduruk yapılar ve kamulaştırma bedelleri yerine viyadük projesi kararlaştırıldı. Tabi ki bu kütle gavur ölüsü gibi bir kütle, ancak bu kütleye peyzaj çalışması ile estetik hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu tür yapılar İsviçre, Amerika ve dünyanın birçok ülkesinde yapılıyor. Viyadük kısa zamanda sorunu çözecek etkili çözümdür. Canik viyadüğü Kurban Bayramı arefesinde hizmete alınacak. Bakın göreceksiniz sağlıklı bir şekilde şıkır şıkır doğu batı istikametine hizmet verecek. Ben dünya güzeli viyadük ve tablo seyreder gibi seyredin demiyorum, bu yapılar hoş değiller. Güzelleştirilmesi için de yapılabilecek şeyler sınırlı, ancak yapılabilir." Oylamaya sunulan teklif oy çokluğu ile kabul edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.