SAMSUN SANATA DOYACAK

SAMSUN SANATA DOYACAK
Volkan Kıran'ın müdür ve sanat yönetmenliğinde 2012 – 2013 sanat sezonunu büyük bir başarıyla tamamlayan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2013 – 2014 sanat sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor....

Seslerle Anadolu ile Haziran ayında gerçekleştirdiği turneyle Türkiye'nin sekiz farklı ilinde sanatseverlerle buluşan Samsun Devlet Opera ve Balesi, Temmuz ayında İstanbul'da gerçekleşen IV. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nde Saraydan Kız Kaçırma ve IV. Murat operalarını sahneleyerek festival seyircisinden büyük beğeni toplamıştı.
10 - 11 Ağustos tarihlerinde ülkemizin tek bale festivali olma özelliğine sahip 11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde, festivalin iddialı eserlerinden Bach Alla Turca ile perde açan Samsun Devlet Opera ve Balesi festival seyircisinden büyük alkış aldı.
Yaz turnelerini ve festivalleri tamamlayan Samsun Devlet Opera ve Balesi için yeni sezonun heyecanı, Leonard Bernstein'in ünlü Batı Yakası Hikayesi müzikalinin çalışmalarıyla başladı.
New York'un batı yakası Manhattan'da yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi Köpekbalıkları ile Amerikalı gençlerin çetesi Jetler arasındaki yaşanan gerilimin müzik, dans ve aşkla örülü hikâyesini anlatan Batı Yakası Hikayesi sezonun en iddialı eserlerinden biri olacak.
William Shakespeare'in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet'ten yola çıkan Arthur Laurents'in yazdığı kitaptan uyarlanan müzikalin sözleri Stephen Sondheim'e ait.
Reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait olan Batı Yakası Hikayesi, Lale Balkan tarafından sahneye koyulacak. Orkestra şefliğini Tolga Taviş'in üstlendiği müzikalin dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Aydan Çınar'a ait. Samsun Devlet Opera ve Balesi, Batı Yakası Hikayesi'nin prömiyerini Ekim ayında gerçekleştirecek.
2012 – 2013 sanat sezonunda 34. 556 biletli seyirciyle açılışından bugüne en yüksek seyirci sayısına ulaşan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2013 – 2014 sanat sezonunda Batı Yakası Hikayesi müzikali, Sihirli Flüt operası, Uyuyan Güzel balesi, Bircan ve Sara operası, Şen Dul opereti, Masal Şatosu çocuk oyunu gibi yepyeni eserler ve konserlerle sanatseverlerle buluşacak.
Yoğun bir temsil ve prömiyer programıyla dolu olan yeni sanat sezonu için çalışmalarını sürdüren Samsun Devlet Opera ve Balesi, tarihinde ilk defa bu sanat sezonunda 7 yeni eserin prömiyerini gerçekleştirerek Samsunlu sanatseverleri her ay yeni bir eserle buluşturacak.
Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin Beş Yılı
Açıldığı yılı kapsayan ilk sanat sezonu olan 2008 – 2009 sanat sezonunu Ocak ve Mayıs ayları arasında 2913 biletli seyirciyle buluştuğu temsillerle kapatan Samsun Devlet Opera ve Balesi, ilk gerçek sanat sezonu olan 2009 – 2010 sanat sezonunda 16.794 seyirci sayısına ulaştı.
2010-2011 sanat sezonunda 16.789 biletli seyircisi ile temsilleri gerçekleştiren Samsun Devlet Opera ve Balesi, Samsun halkının opera, bale temsillerine ve konserlere gösterdiği ilginin artışıyla 2011 – 2012 sanat sezonunu 25.532 seyirci sayısına ulaşarak kapattı.
2012 – 2013 sanat sezonunda 34. 556 biletli seyirciyle açılışından bugüne en yüksek seyirci sayısına ulaşan Samsun Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonunda daha fazla sanatseverle buluşma hedefiyle ve seyircisinden aldığı güçle çalışmalarını büyük bir heyecanla sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.