SÜPER PROJE

SÜPER PROJE
Samsev, 2 oturumda Vakıf hizmet ofisinde, proje kapsamında kursa katılacak olan Down Sendromlu çocuklarının aileleri ile bir araya geldi.

Toplantıda; Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü ARAPOĞLU, Vakıf Genel Sekreteri Ali İhsan AKA, Vakıf Saymanı Seçkin EROL, Yönetim kurulu üyeleri Alp ARSLAN ve Aslı Moral ile proje ekibimizde yer alan OMÜ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Ömer BÖKE, öğretim görevlileri Dr. Eda ÇETİN ve Dr. Demet DÖNEN, judo eğitmenlerinden Antrenör Serkan SÜER, Down Sendromlular Derneği Samsun Şubesi yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Özlem YEŞİLYURT ve Down Sendromlular Derneği Samsun Şubesi yönetim kurulu üyesi Ulviye DEMİRCİ hazır bulundu.
Her bir oturumun yaklaşık 1,5 saat sürdüğü toplantılarda, Vakıf Başkanı Vakıf hakkında genel bilgiler verdikten sonra, proje koordinatörü Alp ARSLAN katılımcılara proje detayları ve projenin hedeflerini anlattı. Projenin sadece SAMSEV tarafından uygulanan bir proje olmasından çok, projenin sonunda diğer illerdeki STK'lar tarafından da yine “judown” adı ile uygulanmasını arzu ettiklerini belirtti.
,Öğretim Üyesi Doç Dr. Ömer BÖKE, 9 ay boyunca ekip olarak proje kapsamında iletişim, ergenlik, aile nedir?, çocuk yetiştirmek, sinirli ebeveyn, down sendromu ve aile gibi konularda eğitim vereceklerini ayrıca ailelere uygulayacakları anket ve birebir yapacakları danışmanlığın içeriklerini anlattı ve tarihlerini paylaştı.
Antrenör Serkan SÜER, Atakum DSİ spor salonunda yapılacak olan eğitimin nasıl uygulanacağını ve bu eğitimi verebilmek için yaptığı çalışmaları ve araştırmaları paylaştı. Kursa katılacak Down Sendromlu çocukların her biri ile birebir ilgilenecek bir ekip ile çalışılacağını belirten Serkan Hoca anlatımıyla bazı ailelerin Judo'ya olan endişelerini ortadan kaldırdı.
Down Sendromlular Derneği Samsun Şubesi yönetim kurulu üyesi 2. Başkanı Özlem Yeşilyurt ve Dernek Yönetim kurulu üyesi Ulviye DEMİRCİ ise projenin çok detaylı ve titiz bir şekilde kurgulandığını görmekten mutlu olduklarını, projeye Dernek olarak ve şahıs olarak her zaman destek olacaklarını belirterek projeyi ortaya koyan SAMSEV' e teşekkür etti.
Toplantının sonunda; büyük bir heyecanla ve mutlulukla projeye sahip çıktığı gözlenen aileler, hem kendileri hem de çocukları için bir an önce eğitimlerinin başlamasını beklediklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.