Bu pasaj çok şey gördü!

Bu pasaj çok şey gördü!
Samsun'da 1950 senesinde Tahir Usta tarafından kurulan 62 senelik pasaj birçok felaket geçirmesi halinde hala dimdik ayakta duruyor.

1980 senesinde pazarda yaklaşık 10 gün süren yangının ardından 2010 yılında krizin vurmasına rağmen yarım asırlık yaşı ile pasaj hala hizmet veriyor.

Tahir Usta Pasaj'ı Samsun'daki eski pasajlardan biri olmasına rağmen esnaflar pasajın yaşatılması için ellerinden geleni yapacaklarını, pasajın bu kadar kötü olay karşısında ayakta durduğunu ve yine her türlü olaya karşı ayakta kalacağını söyledi.Pasajın eski esnaflarından Şükrü Emiroğlu 'Bu pasaj açıldığında müşteriler ve turistler pasaja çok ilgi gösteriyordu.Ancak pasaj yangından sonra unutuldu.Biz pasajı yaşatabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz'dedi.
YARIM ASIRLIK PASAJ HAYATA DEVAM DİYOR!
1980 yılında pasajda çıkan yangın 10 gün gibi uzun bir süre söndürülemedi.Hulusi Güler 'Tahir Usta bu pasajı yeniden yaptırdı.Pasaj geçtiğimiz senelerde kriz yaşadı ve işlerimiz çok düştü.Ancak pasajımız yinede bunca olaya rağmen ayakta dimdik duruyor çoğu kişi artık burada pasaj olduğunu bile bilmiyorlar' dedi.Güler 'Bu pasaj unutuldu ancak biz bu pasajı yaşatmaya çalışacağız bu pasaj 62 senesiyle yaşıyor'dedi.Pasajdaki kuyumcu esnafı Salih Aksoy 'Pasajın çok eski bir tarihi var.Belkide bu pasaj Samsun'daki pasajların en eskisidir.Pasajda işlerimizin kötü durumda gidiyor ancak yinede buradaki esnafın kardeşliği insana yetiyor'dedi. Pasajda eski esnafların sayısının azalması pasajın tarihini unutturmaya başladı.
Celal DEMİRTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.