OTOMOTİVLE SAMSUN UÇAR

OTOMOTİVLE SAMSUN UÇAR
Bahadır Tıbbi Alet Cihaz Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır,

''Samsun'da yerli otomobil üretmek için düğmeye basalım.Otomotivle Samsun uçar'' dedi.

SAMSUNLULAR EL ELE VERMELİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayicilere yönelik "Artık yerli otomobilimizi üretelim. İşte babalar burada. Bir araya mı gelirsiniz kendiniz mi yaparsınız ama yapalım artık" çağrısının ardından 'yerli otomobil' projesi Türkiye'nin gündemine girerken, yerli otobilin üretileceği fabrikanın kurulacağı yerle ilgili olarak kentlerde de büyük bir heyacan başladı. Bilindiği gibi, bundan çok kısa bir süre önce Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri "Yerli otomobil Samsun'da üretilmelidir" demişti.Dün de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi'nce organize edilen bir programda konuşan Bahadır Tıbbi Alet Cihaz Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır, "Samsunlular olarak el ele verirsek, sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın gündeme getirdiği yerli otomobilin Samsun'da üretilmesini sağlayabiliriz" dedi.

BAŞBAKANIN DEDİĞİNİ SAMSUN'DA YAPABİLİRİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayicilere yönelik "Artık yerli otomobilimizi üretelim. İşte babalar burada. Bir araya mı gelirsiniz kendiniz mi yaparsınız ama yapalım artık" çağrısının ardından 'yerli otomobil' projesi Türkiye'nin gündemine girerken, yerli otobilin üretileceği fabrikanın kurulacağı yerle ilgili olarak kentlerde de büyük bir heyacan başladı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi'nce organize edilen bir programda konuşan Bahadır Tıbbi Alet Cihaz Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır, kentlerin yaptıkları kümeleşme üretimlerle ön plana çıktığını, Samsun'da da bu potansiyelin fazlasıyla var olduğunu söyledi. İnegöl'ün mobilyası ile tüm dünyada tanınır hale geldiğini, bu duruma yöre halkının da büyük katkısının bulunduğunu ifade eden Bahadır, "Biz de Samsunlular olarak el ele verirsek, sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın gündeme getirdiği yerli otomobilin Samsun'da üretilmesini sağlayabiliriz. Samsun bu anlamda hem coğrafi, hem ulaşım, hem de sanayi alanında böyle bir altyapıya sahip. Samsunlular olarak bir araya gelip bu konuda siyasiler başta olmak üzere bürokrasi ve işadamları üzerinde baskı oluşturmamız lazım. Biz otomotiv Sanayiini Samsun'a getirmede güçbirliği içinde olursak bunu başarırız. Yerli otomobil üretiminde Samsun'un hiçbir eksiği yok, aksine fazlası var" diye konuştu.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAK ZORUNDAYIZ

Kendisinin tıbbı aletler ürettiğini hatırlatan Bahadır, "350 çeşit makas üretiyoruz. Tıbbı cihazlar üretmek araç üretmekten daha zor. Bazı yurtdışı temaslarımızda bizlere 'siz niye otomobil yapmıyorsunuz'ototmobil hem daha kolay, hem daha kazançlı şeklinde sorular yöneltiliyor. Bu durum karşısında cevap veremiyoruz. Artık Türk halkının bu alanda da kendini göstermesi gerekiyor. Samsun olarak önemli adımlar atmak zorundayız. Hep aile bütçesinden yiyen evlat olmaktan kurtulmalıyız. Samsun bunu çoktan hekediyor" ifadelerine yer verdi.


SAMSUN'DA VAR SAMSUN İÇİN AL KAMPANYASI

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Erkan Malkoç'ta Samsun Sanayi ve Ticaret Odası tarafından başlatılan ''Samsun'da Var, Samsun İçin Al'' Kampanyasına ilginin yetersizliğinden şikayet ederek, ''Bu kampanya çok şaşalı başlatıldı. Ancak bazı belediyeler ve kamu kuruluşları bu kampanyaya yeterli ilgiyi göstermediler. Alışverişlerini başka yerlerden yaptılar'' dedi.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum