AR(SIZ)LILARIN HAMSİ KEYFİ

AR(SIZ)LILARIN HAMSİ KEYFİ
Belediyeyi babalarının malı gibi görüp bütün akrabalarını torpille işe alan SAMULAŞ Genel Müdürü olan Sefer Arlı'nın trenin içerisinde hamsi keyfi yapması yüzsüzlüğün de bu kadarı olmaz dedirtti

TORPİLCİ VE TORPİLLİLERİN PARTİSİ
Hafif Raylı Sistemin hizmete girmesiyle birlikte kurulan Samsun Ulaşım A.Ş.(SAMULAŞ)'a personel alımıyla ilgili açılan sınavda akrabalarını torpille işe alan Arlı'nın eşi kızı ve birçoğu akrabası olan kişilerle tren içinde yaptığı hamsi partisi görenleri çileden çıkardı. İnsanlarla dalga geçer gibi kızı Emel Arlı, eşi Tekgül Arlı ve yakın akrabalarından oluşan personelle parti yaparak objektiflere poz veren Arlı'nın adı torbilciye çıkmasına rağmen halen daha o görevde nasıl tutulduğu merak konusu oldu.

MİLLETİN PARASI İLE ALINAN TRENDE ZEVKİ SEFA

Kendi kızı başta olmak üzere bir çok akrabasını torpille işe alarak binlerce insanın umutlarıyla oynayan Arlı'nın Genel müdür olmasının yasalara aykırı olduğu İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından 2010 yılı teftiş raporunda belirtilmiş olmasına rağmen yasalar göz göre göre çiğnendi. Bu haksızlığa göz yuman ve Arlı'nın amiri konumunda olan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ve Kenan Şara'ya ise ateş püskürüldü. Fotoğrafları görenle her programda mangalda kül bırakmayarak devlet terbiyesinden bahseden Yılmaz ve Şara'nın millet parasıyla alınmış tren içerisindeki bu zevki sefaya göz yumması nasıl terbiye aldıklarını açıkça gösterdi yorumunu yaptılar.

YÜZSÜZLÜĞÜN DANİSKASI

Sefer Arlı'nın hem Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı hem de SAMULAŞ Genel müdürü olmasının yasalara aykırı olduğu İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından 2010 yılı teftiş raporunda belirtilmiş olmasına rağmen hala daha bu görevde tutulması yasaları hiçe saymak anlamı taşırken öte yandan bu kadar hukuksuzluk yanında kendi öz kızı, soyadını taşıyan akrabaları ve köylülerini işe almış olması soruşturma konusu olmasına rağmen Hafif Raylı personeli ile birlikte kızı, eşi, akrabaları trenin içerisinde hamsi ziayefeti çekmiş olmaları yüzsüzlüğün daniskası olarak değerlendirilirdi.

BU NASIL DEVLET TERBİYESİ

Konuşmaya sıra geldiğinde bürokrasiden, devlet terbiyesinden, ast, üst ilişkilerinden dem vuran Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Genel Sekreter Kenan Şara'nın milletin parası ile alınmış, kamuya ait trende hamsi ızgaralarının yapılmasına nasıl ve neden göz yumduğu merak konusu oldu. Kamuya ait trenlerdeki ziyafetlere katılan SAMULAŞ Genel Müdürü Sefer Arlı'nın eşi ve şef pozisyonunda işe aldığı kızı ile birlikte objektiflere poz verip, sanal alemlerde yayınlaması ise halka ve kamuya saygısızlık olarak değerlendirilirken amiri pozisyonundaki Kenan Şara ve Y. Ziya Yılmaz'a ateş püskürüldü.

BUNCA İNSANIN HAKKINI YEDİNİZ YETMEDİ Mİ?

SAMULAŞ sınavında binlerce insana umut vaat ederek sınava soktukları ancak adaletli bir değerlendirme yapmaksızın eş, dost, akraba, yandaş gibi insanların işe alınmış olmaları yetmezmiş gibi, şimdi de insanların gözüne baka baka SAMULAŞ'ı aile şirketi gibi kullanıp hamsi partileri yapıp paylaşım sitelerinde yayınlamaları halkla dalga geçmek olarak değerlendirildi.


Zelfi VURAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum