USTA'DAN İKİNCİ USTALIK

USTA'DAN İKİNCİ USTALIK
Daha önce soruları kendi çocuğuna vermesiyle Samsun'un gündemine bomba gibi düşen İl Milli

Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta yine herkesi şok edecek bir olayla daha gündeme geldi.



İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Alican Usta bu seferde milli atlet Mehtap Arat'ın hakkını yiyerek gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından 2 yıl önce başlattılan''81 İlden 81 Yıldız''projesi kapsamında Milli atlet Mehtap Arat'a davet maili gönderildi. Ancak mail gelmesine rağmen davet mektubu bir türlü ulaştırılmadı. Davet mektubu ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta tarafından gönderiliyordu. Durumu öğrenmek için Alican Usta'nın yanına giden milli sporcu Usta'nın söylediği söz ile ise şok oldu. Böyle bir projenin olmadığını bu projenin uygulamadan kaldırıldığını söyleyen Usta,genç sporcuyu kapısından geri gönderdi. Uyanık Usta ise, Mehtap Arat yerine Bafra'da kendi akrabası olan başka bir sporcuyu gönderdi. Alican Usta'nın bu ikinci ustalığını,hakkı yenilen milli atlen Mehtap Arat bakın nasıl anlattı.

Katıldığı tüm yarışlarda derece elde eden Milli Atlet Mehtap Arat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün 2 yıl önce ''81 İlden 81 Yıldız'' projesini duyduğunu belirterek ''20'nin üzerinde Türkiye Şampiyonluğum ve Avrupa 2'inciliği ve 4'üncülüğüm bulunması nedeniyle proje kapsamında eğitim öğretim gördüğüm Spor Lisesi'nden ilk yıl bir başka arkadaşımın gittiğini öğrendim. Benim çok sayıda başarım olması nedeniyle niye davet edilmediğimi araştırdım. Cumhurbaşkanlığında bu proje ile ilgilenen kişi ile görüştüm. Bana 'gelecek yıl sen katılabilirsin' dedi. Bunun üzerine bu yıl bana Cumhurbaşkanlığı'ndan davet maili geldi. 'Seninde bu projede yer almandan mutluluk duyarız' diye. Maili gördükten sonra çok gururlandım.''diye konuştu.

USTA YİNE ŞOK ETTİ


Buraya kadar herşeyin normal olduğunu anlatan Arat,mail gelmesinin ardından davet mektubu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidiyor ve orada duyduklarıyla şok oluyor. Arat'a Mailin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne adına davet mektubu gönderileceği ve onayı müdürlüğün vereceğini söylüyorlar. Ancak projeye katılım tarihi gelmesine rağmen ne bilgilendirme yapılıyor ne de davet mektubu ulaştırılıyor. Konuyu araştırmak için annesiyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden milli atlet Alican Usta'nın kendisine söyledikleri ile ise adeta şok oluyor.

MİLLİ ATLET YERİNE AKRABASINI MI GÖNDERDİ?


Bana Milli Eğitim Müdür Yardımcı Alican Usta, ilk önce projenin iptal edildiğini söyledi diyen Arat,''Bende kendisine bana davet maili geldiğini ve projeye davet edildiğimi söyleyince, 'Bafra'dan başka bir sporcunun projeye dahil oldu' dedi, şok oldum. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta önce, 'proje iptal oldu' diyor, sonra ise Bafra ilçesinden başka sporcu gönderdik' demesi beni çok üzdü.''diye konuştu. Daha sonra bana, 'sende gelecek yıl projeye dahil olursun'' dedi. Ama okulu bitirdiğim için bu senede projeye yine dahil olamayacağımı öğrenince tekrar şok oldum.''diyerek sorumluların hesap vermesini istedi. Arat,son olarak 'Ben ülkemi temsil ediyorum destek olacakları yerde Alican Usta ise hakkımı yedi.''diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum