Bütün umutlar hızlı trende

Bütün umutlar hızlı trende
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, "Samsun-Ankara Hızlı Tren Hattı'nın Havza'dan geçmesi ilçenin ekonomik olarak gelişmesinde önemli bir etken olacak" dedi

İkiz, Belediye Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı'nın Havza'dan da geçtiğini, hat için 2010 yılında açılan etüt, plan ve proje ihalesini alan özel firmanın çalışmalarını bitirdiğini belirtti.

HAVZA GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

İkiz, Havza'nın her alanda gelişim gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: "2010 yılında Samsun Ankara Hızlı Tren Hattı için Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü'nce 2010 yılında yapılan bir ihale ile hat için plan ve proje için çalışmalara başlandı. Yapılan çalışmalar ve belirlenen hat üzerinde Delice, Çorum, Sungurlu, Merzifon, Havza ve Kavak'ta birer istasyon planlanmakta. Samsun-Ankara Hızlı Tren Hattı'nın Havza'dan geçmesi ilçenin ekonomik olarak gelişmesinde önemli bir etken olacak. Tarihi ve termal turizmi ile adından söz ettiren ilçemiz bu sayede daha da fazla gelişme ve adına duyurma imkanı bulacak. Bu da ilçemizin daha hızlı bir gelişim göstermesinde önemli bir rol oynayarak birçok alanda gelişimini sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.