İLKADIM’A BÜYÜK TUZAK

İLKADIM’A BÜYÜK TUZAK
Haftalardır manşetten verdiğimiz İstiklal Caddesi'ndeki Vahap Çelik tarafından yapılacak olan otopark ile ilgili gelinen son nokta akıllara durgunluk verecek derecede. Önce Büyükşehir Belediyesi kendisine ait

olan eski adliye binasını, mülkiyeti Hazine'ye ait olan ve İlkadım Belediyesi tarafından sevgi evleri yapımı karşılığında kullanım hakkını aldı. Ardından Büyükşehir Belediyesi kendi mülkiyetinde bulunan eski adliye binası ile otopark arsasını biri birine şuyulandırdı. Ardından ise eski adliye binasındaki kendisine ait mülkleri Vahap Çelik'e sattı



Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı imar uygulamasının yasal olmadığını, 1/100 planların ilçe belediyeleri tarafından yapılmasının yasal zorunluluk olduğunu belirten İlkadım Belediyesi, mahkemeye müracaat etti. Bu gelişme üzerine Vahap Çelik, İlkadım Belediyesi ile yüzde 50 oranında kat karşılığı sözleşme imzaladı.



ASIL BOMBA BUNDAN SONRASI

Vahap Çelik, İlkadım Belediyesi ile kat karşılığı sözleşme yapmasının ardından eski adliye binasında bulunan diğer kat malikleri ile anlaşamayınca binayı yıkmaya başladı. Bina sakinleri olayı mahkemeye taşıyınca bu kez durumu kendi lehine fırsata çevirip, tüm malikleri mahkemeye verip, izalei şuyu (Ortaklığın giderilmesi) davası açtı.

HAZİNENİN MAHKEMEYE VERİLMESİ İLKADIM'LA YAPILAN SÖZLEŞMENİN FESHİ ANLAMINA GELİR

Vahap Çelik'in tüm ortakları mahkemeye verip ortaklığın giderilmesi davasını açması İlkadım Belediyesi ile yapılan sözleşmenin yok sayılması anlamına gelip, mülkiyeti hazineye ait olan bu arsanın Vahap Çelik tarafından alınması ile sonuçlanması hedefleniyor. Buradaki asıl amaç ise arsanın tamamını ele geçirmek.

DAVANIN VERİLDİĞİ AVUKATLAR ÇOK MANİDAR

İzalei şuyu (Ortaklığın giderilmesi) davasını açan Vahap Çelik'in avukatları Sefer Arlı'nın akrabaları, avukatları, gizli iş ortakları, Büyükşehir Belediyesi'nin müteahhitleri olması ise oldukça manidar bir durum. Samsun'daki gayrimenkul davalarının birçoğunda da avukatlık yapan bu isimlerin kamuoyu tarafından ne şekilde tanındıklarını önümüzdeki günlerde kamuoyu bu sütunlardan tanıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum