Buz tutan gölette boğulan 2 çocuk toprağa verildi

Buz tutan gölette boğulan 2 çocuk toprağa verildi
Kütahya'da buz tutan gölet üzerinde oynarken bastıkları buzun kırılması sonucu suya düşerek boğulan 10 yaşındaki Kaan Yıldız ile 11 yaşındaki Enes Erdoğmuş, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaan Yıldız'ın henüz 27 günlükken ailesinin içinde bulunduğu otomobilin Bursa yakınlarında kaza geçirmesi nedeniyle anne ve babasını kaybettiği, 4 aylıkken de kaldığı çocuk yuvasından Kütahya'da oturan Mehmet Yıldız ve eşi Şerife Yıldız'a evlatlık olarak verildiği öğrenildi.

Daha önce Kütahya'nın merkeze bağlı köyü olan ve son yapılan düzenlemeyle "mahalle" statüsüne alınan Güveçci Mahallesi'nde dün akşam Kaan Yıldız, Enes Erdoğmuş ve 11 yaşındaki Alaattin Yağımlı buz tutan gölet üzerinde oynarken kırılan buzların arasından suya düştü. Gölete düşen 3 çocuğu gören arkadaşları Saffet Erdoğan koşarak yakında oturanlardan yardım istedi. Mahalle sakinlerinden Mustafa Özdemir, gölette batıp-çıktığını gördüğü Alaattin Yağımlı'yı suya atlayıp kurtardı. Gölete düşen diğer çocuklar Kaan Yıldız ve Enes Erdoğmuş'un cesetleri ise olay yerine gönderilen dalgıçlar tarafından çıkartıldı.

CENAZE TÖRENİNE VALİ DE KATILDI

Ölen Kaan Yıldız ile Enes Erdoğmuş'un cenazeleri Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi morgundan alınarak Güveçci Mahallesi'ne getirildi. Öğle saatlerinde boş bir alanda düzenlenen cenaze törenine Vali Kenan Çiftçi, Kütahya Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa İça, ölen çocukların yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Ayrı kılınan cenaze namazları ardından Kaan Yıldız ile Enes Erdoğmuş'un cenazeleri mezarlığa götürülerek gözyaşları içinde toprağa verildi.

27 GÜNLÜKKEN ANNE VE BABASINI KAYBETMİŞ

Boğularak ölen çocuklardan Kaan Yıldız'ın henüz 27 günlükken Bursa'da anne ve babasının içinde bulunduğu otomobille trafik kazası geçirdikleri, bu kazadan sağ kurtulduğu; anne ve babasının ise öldüğü ortaya çıktı. Kaza ardından Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yuvası'na verilen Kaan Yıldız'ın 4 aylıkken çocukları olmayan Mehmet Yıldız ve Şerife Yıldız çifti tarafından evlatlık olarak alınıp Kütahya'ya getirildiği ifade edildi. Kaan Yıldız'ın geçen yıl ilk kez Denizli'de oturan anneannesiyle de görüştüğü belirtildi. Yakınları, "Yıldız çifti evlatlık aldıkları Kaan'ı çok seviyorlardı. Babası ona bu yaz motosiklet de alacaktı" dedi.

Bu arada ölen Enes Erdoğmuş'un anne ve babasının Bilecik'te oturdukları, yarıyıl tatili için memleketleri Kütahya'ya geldiklerini bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.