Mutlu gülüşler projesi başladı

Mutlu gülüşler projesi başladı
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı

Dün, 23 Nisan İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen projenin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

17 BİN 50 CİVARINDA ÖĞRENCİ HEDEF KİTLE

Programda bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, "Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Ağız ve diş sağlığı sadece dişlerimizi ilgilendiren bir konu değil, başka rahatsızlıklara da neden olabilecek bir rahatsızlık. Bu projenin sağlıklı yürütülmesinde ana sınıfı öğretmenlerine ve velilerimize büyük işler düşüyor. Yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma bu. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. Hep beraber bu projeye sahip çıktığımızda hedeflediğimiz amaçları yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız' ifadelerini kullandı. Daha sonra diş hekimlerinin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Zekeriya FIRAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.