Samsun'a dev yatırım

Samsun'a dev yatırım
50 milyon dolarlık "UYUM"

Kombassan Holding'e bağlı Afra Alışveriş Merkezi'ni 50 milyon dolara satın alan Makromarketler Zinciri, 1 Ocak itibariyle 'Uyum Alışveriş Merkezi' ile anlaşarak yönetimi devraldı. "Afra" olarak bilinen alışveriş merkezinin tabelasını önceki gece değiştiren şirket yönetimi baharda resmi açılışı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yapımı yıllar süren ve 2005 yılında Samsun halkına hizmet vermeye başlayan Afra Alışveriş Merkezi el değiştirdi. Türkiye genelinde 92 mağazası ve 3 bin 200 çalışanı bulunan altı ortaklı bir aile şirketi olan Makromarketler Zinciri'nin 24 Ekim 2007 tarihinde imzaladığı protokolle 50 milyon dolara mağazayı satın aldığı öğrenildi. Kombassan Holding tarafından otogar mevkiine inşa edilen alışveriş merkezini "Uyum Alışveriş Merkezi" ile yaptığı anlaşma gereği isim olarak değiştiren şirket, alışveriş merkezinin bulunduğu alanı yeni yatırımlarla kompleks haline getirmeyi planlıyor. 1991 yılında Ankara'da kurulan Makromarketler Zinciri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songar'ın alışveriş merkezinde faaliyet gösteren işletme sahipleri ile yaptığı görüşmede, "İleriye dönük büyük yatırımlar gerçekleştireceğimiz yeni alışveriş merkezimizin Samsun'a ve bölgeye her anlamda büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Buraya yapacağımız yatırımların herhangi bir üst sınırı yok. Gerekirse bir 50 milyon dolar daha yatırır burayı hak ettiği değere kavuştururuz" dediği öğrenildi.

RESMİ AÇILIŞI BAHARDA
Eski adıyla "Afra" yeni adıyla Uyum Alışveriş Merkezi'nin 8 Şubat 2008'de resmen faaliyete geçtiğini belirten Genel Müdür Hüsnü Döver, konuyla ilgili basına ilerleyen günlerde açıklama yapacaklarını belirtti. 28 Uyum mağazası, 7 adet unlu mamul üretim merkezi, 1 adet yaş ve kuru pasta üretim merkezi ve 840'ı aşkın personeliyle Türkiye genelinde hizmet veren Uyum Alışveriş Merkezleri, Samsun'da devraldığı yeni merkezin açılışını bahara doğru yapmayı planlıyor. Şuan itibariyle 40 mağazanın bulunduğu alışveriş merkezi yeni yapılacak olan ek yatırımlarla bu sayıyı 120'ye çıkarmayı planlıyor. Yeni haliyle uluslararası bir konuma kavuşması beklenen Uyum Alışveriş Merkezi'nde faaliyet gösteren işletme sahipleri durumdan bir hayli memnun olduklarını belirterek, Samsun'a alışveriş merkezi anlamında yeni ve farklı bir soluk getireceklerine inandıkları bu yapılanmanın kent için de büyük kazanım olacağını ifade ettiler.

Resimaltı: (4) Uyum Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Hüsnü Döver, basına konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirici açıklama yapacaklarını belirtti.