Erdoğan Tok'a suç duyurusu

Erdoğan Tok'a suç duyurusu
Gece Bekçiliği görevini yerine getirmediği için İlkadım Belediyesi tarafından işten atılan ortopedik engelli vatandaş Hüseyin Kılınç, kendisini bu duruma sevk eden sorumlular hakkında açtığı davalara bir yenisini daha ekledi. Kılınç, İlkadım Belediye Başk

Adalete sığınan engelli vatandaş hakkını bir bir alıyor

Ekspress Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kılınç, haksız yere işten çıkarılmasında rolü olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve suçların oluşumunda sorumluluğu bulunanlar hakkında “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe” aykırı davranış ve uygulamalara sebebiyet vermekten haklarında işlem yapılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Samsun 3. İş Mahkemesinin İlkadım Belediyesi aleyhine verdiği kararı örnek gösteren Kılınç, "Açmış olduğum işe iade davamın karar metninde aynen şu ifadeler yer almıştır. (Esas No : 2007/1110 Karar No : 2008/39) '…Davalı tarafın yukarıda da belirtildiği gibi ilk bakışta devamsızlık sebebiyle fesih haklı bir fesih gibi görünse de Medeni Kanunun 2. maddesine göre herkes haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz. Bu nedenle yürümek yetisinden dahi neredeyse yoksun davacıyı vasıflarına uygun olan görevinden alarak başarması imkansız bir göreve verip ondan sonra da işe devam etmediği gerekçesi ile iş akdinin feshine karar verilmesi kanaatimizce hakkın kötüye kullanılması niteliğinde görüldüğünden akdin feshinin geçersiz olduğu gerekçesi ile davacının işe iadesine karar vermek gerekmiştir...' Mahkeme çok açık ve net olarak Belediye Başkanının görevini kötüye kullandığını dile getirmiştir. Evet Belediye Başkanı Erdoğan TOK'un suçu mahkeme kararıyla sabitlenmiştir." diyerek suçluların cezasını çekeceğini ve bu konuda adalete sonuna kadar güvendiğini dile getirdi.

"YAPANIN YANINA YAPTIĞI KAR KALMAYACAK"

Bir engellinin haksız yere işten atılmasına fırsat veren ve mahkeme kararına rağmen insiyatifini, kararı uygulamamaktan yana kullanan Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ve bu sorumluluğu taşıyan herkesin hesap vereceğini ifade eden Kılınç, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Şu an öyle bir durum yaşanmaktadır ki, Belediye Başkanı cezası verilmemiş bir suçla kamu görevine devam etmektedir. Hiçbir suç işlemeyen ben, işsizlik cezasına çarptırılmışken, suç işlediği mahkeme kararıyla sabit olan Belediye Başkanı, kamu görevini son derece rahat bir biçimde yerine getirmektedir. Kanunlar önünde tüm vatandaşlar eşitse Erdoğan Tok ceza almalıdır. Yapanın yanına yaptığı kar kalmamalıdır. İktidar gücünü elinde bulunduranların hukuka rağmen fermanlarla kamu yönetimini sürdürmeleri devri artık sona ermelidir. İşte bu sebeplerle İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan TOK ve suçların oluşumunda sorumluluğu olanlar hakkında; 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun “İstihdam” başlıklı 14. Maddesi, Türk Ceza Kanununun 122.maddesi ve yine aynı kanunun 278. maddesi 3. fıkrasına göre (engelliler aleyhine sonuç doğuracak ayrımcılıktan) yargılanması, açıkça görevini kötüye kullanmaktan ceza alması, 13.05.2005 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe” aykırı davranış ve uygulamalara sebebiyet vermekten haklarında işlem yapılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapıyorum."

Erhan KOÇAK