Kriz kadın mühendisi vurdu

Kriz kadın mühendisi vurdu
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, kadın mühendislerde işsizlik oranının ortalama işsizlik oranından daha yüksek olduğunu belirterek, "EMO üyesi mühendislerde işsizlik oranı yüzde 10 iken kadın mühendislerde bu oran yüzde

Ülkemizde görünen ekonomik krizden her kesimin olduğu gibi kadın elektrik mühendislerinin de etkilendiğini vurgulayan Özdağ, kadınlara yönelik yaklaşımları nedeniyle muhafazakar toplumların da krizle birlikte bu orana etki ettiğini kaydetti.

SAMSUN'DA ORAN DAHA FAZLA
Elektrik Mühendisler Odası'nın yaptığı araştırma sonucunda Türkiye genelinde EMO üyesi mühendislerde işsizlik oranı yüzde 10, kadın mühendislerde yüzde 17 olarak açıklanırken bu rakamın Samsun'da daha fazla olduğunu savunan Özdağ, "Samsun'daki işsiz elektrik mühendisi kadınlara baktığımızda ülke geneline oranla biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Samsun'un endüstri ve sanayi bölgesi olmaması nedeniyle işsiz kadın mühendislerin oranını resmi olmamakla beraber yüzde 18 olduğunu söyleyebilirim. Bu oranı azaltmak için elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Tek yapabildiğimiz elektrik mühendisi çalıştıran kuruluşlarla kadın mühendislerimizi bir araya getirmektir" ifadelerini kullandı.

MUHAFAZAKAR TOPLUM İŞSİZLİĞİ TETİKLİYOR
Samsun'daki muhafazakar toplumların kadınlara yaklaşımları nedeniyle kadın elektrik mühendislerinin işsizlik oranında artış gözlendiğini ifade eden Özdağ, "Kadınlar ekonomik anlamda özgürlüklerini, gün be gün gericileştirilen toplum yapısı içerisinde adım adım kaybetmektedirler. Sermayenin krizi ve gerici zihniyetin baskısı altında kadınlara yönelik ayrımcılık giderek artmaktadır. Yalnızca ekonomik değil, şiddet, taciz, tecavüz gibi insanlık dışı uygulamaların üstü de örtülmeye çalışılmaktadır. Bu sorunlar halledildikten sonra kadın elektrik mühendislerinin işsizlik oranında azalma gözlemleyebiliriz" diye konuştu.

Berat Doğan ÖZKABADAYI