Tolon, suikastla ilgili iddiayı reddetti

Tolon, suikastla ilgili iddiayı reddetti
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, mason üstadlarının öldürüleceği iddiaları ile ilgili soruşturmada müvekkili hakkındaki iddiaların iftira olduğunu savundu

İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, bir gazetede yayınlanan 'Masonlara Saldırıyı İhbar Önledi' başlıklı haberle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Tolon ile ilgili ileri sürülen iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğunu savunan Sezer, Tolon'un haberde adı geçen Avukat Yusuf Erikel ve Hacı Ali Hamurcu ile herhangi bir tanışıklığı olmadığını iddia etti. Tolon'un bu isimlerle dolaylı hiçbir irtibatı olmadığını da söyleyen Sezer, "Ömrünü Cumhuriyetin temel nitelikleri ile Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalarak, ülkesine ve milletine hizmet etmeye adamış, tüm yaşantısı boyunca hukuka ve kanunlara harfiyen riayet etmiş, TSK'da ordu komutanlığı dahil olmak üzere pek çok önemli görev üstlenmiş şerefli bir subay olan, müvekkilimiz emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon hakkında, adli yargılamayı etkilemek amacıyla yapılan bu tamamıyla gerçekdışı, taraflı ve maksatlı yayınların, sağduyulu halkımızca en doğru biçimde takdir edilmesini temenni ederiz. Bu açıklamayı tamamıyla asılsız, çirkin iftiralarla yanıltmaya çalışılan kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız." dedi.

Söz konusu haberde, Hür ve Kabul Edilmiş Mason Locası üstatlarından Kaya Paşakay ile Mustafa Asım Akın'ı öldüreceği iddiasıyla gözaltına alınan Hacı Ali Hamurcu'nun ifadesinde, susması karşılığında Hurşit Tolon'un 10 milyon liralık senet yazılmasını istediği iddia ediliyor.