Çarşamba trenini istiyor

Çarşamba trenini istiyor
Son 4 yıldır işlemeyen Samsun-Çarşamba arası tren seferleri yeniden gündeme geldi. Hem Çarşambalılar hem de Samsunlular tren seferlerinin yeniden başlaması için imza toplamaya başladı

Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde yaklaşık 30 yıldır esnaflık yapan Çarşamba doğumlu Mahmut Şahin, kendi çabalarıyla çıktığı bu yolda binlerce kişinin sesi oldu. Çarşamba'nın Gölceğiz, Ulaş, Hamzalı, Melik, Kuşhane, Sıtmasuyu, Güzelyurt, Taşdemir, Irmaksırtı, Tilkili, Beylerce, Sarıcalı, Turgutlu köylerine bizzat giderek köy muhtarları aracılığı ile destek alan Şahin, tren seferlerinin yeniden başlaması için ciddi bir kamuoyu oluşturdu.
HER TARAFTAN DESTEK VAR
Şahin, "Ben kendi çabamla tren yolu üzerindeki birçok köye ulaşabildim. Hepsi Çarşamba treninin tekrar gidiş-geliş yapmasını istiyor. Ve ulaşamadığım çok köy daha var treni isteyen" dedi. Şahin, köylerin yanı sıra Tekkeköy Muhtarlar Derneği, Çarşamba Ziraat Odası ve Çarşamba İhtiyarlar Derneği'nden de tren seferlerinin yeniden başlaması için destek aldığını kaydetti.
RAYLININ ÇARŞAMBA AYAĞI OLACAK
Samsun'da çalışmaları süren ve tren garına kadar gelecek olan hafif raylı sistemin, Samsun-Çarşamba tren seferinin tekrar başlaması ile Çarşamba'ya kadar uzanmasında etken rol oynayacağını da sözlerine ekleyen Şahin, "Seferler başlaması halinde Çarşamba'dan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'ne gidecek olan vatandaş hiç yürümeden sadece bir taşıt değiştirerek gideceği yere varmış olacak. Buda tabii ki insanlara kolaylık sağlayacaktır" diye konuştu.
ÇARŞAMBA TRENİNİ GERİ İSTİYOR
Şahin, geçtiğimiz ay yasalaşan ve ilçeler arası taşımacılık yapan araçların duraklarının şehir dışına taşınmasının ardından insanların eziyet çektiğini kaydetti. Çarşamba'ya bağlı çevre köylerdeki insanların ve esnafların şehir içine ulaşmak için en az 2 araç değiştirmesi gerektiğini, bunun da çok sıkıntılı bir iş olduğunu belirten Şahin, "Çarşamba halkı Samsun'a gelmek için artık hem fazla para ödüyor, hem de 2 kat zahmet çekiyor. Çarşamba halkı artık trenini geri istiyor" dedi.
KOKUROĞLU: HALKIN HER ZAMAN DESTEKCİSİYİZ
Geçtiğimiz hafta durumu bildirmek için elinde köy muhtarlarından aldığı dilekçeler ile Samsun Gar Müdürlüğü'ne gittiğini belirten Şahin, burada Gar Müdürü Hasan Kokuroğlu ile bir görüşme yaptığını söyledi. Daha sonra konu ile ilgili olarak telefon görüşmesi yaptığımız Kokuroğlu şu sözleri söyledi: "Evet doğrudur. Esnaf arkadaşımız gelip durumu bildirdi. Bizde zaten devletin demir yollarının çürümesinden yana değiliz. Eğer bir talep varsa değerlendirmek isteriz. Ve böyle de yaptık. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, konu ile bizzat ilgilenerek durumu bakanlığa bildirdi. Bizde şu an için sürecin nasıl sonuçlanacağını bekliyoruz" diye konuştu.
İLK SEFERİ ATATURK BAŞLATMIŞTI
1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun-Çarşamba arasında başlattığı tren seferleri son 4 yıldır TCDD tarafından durduruldu. Çarşamba'nın çoğu köyünün bu trenden faydalandığını belirten Şahin, "Eskiden Çarşamba'da lise yoktu. Ve öğrenciler bu trenle Samsun'a gidiş-geliş yapmaktaydı. Memurlarda aynı zamanda gidiş-gelişlerini bu trenle yapmaktaydılar. Şimdi ise tren seferleri kaldırıldı. Bu trenden çevre köyler faydalanmaktaydılar. Ve raylar çürümeye terk edilmiştir" dedi.
Ercan ÜSLÜ