Aids değil önyargılar öldürür

Aids değil önyargılar öldürür
1 Aralık Dünya Aids Günü etkinlikleri kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'na kurulan stand ile vatandaşlar HIV/Aids konusunda bilgilendirildi

Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yön Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından organize edilen 1 Aralık Dünya Aids Günü etkinlikleri kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'na bir stand kuruldu. HIV/Aids'e dikkat çekmek amacıyla dövizlerin yerlere bırakıldığı etkinlikte, vatandaşlara konu hakkında bilgi verildi ve yakalarına kırmızı kurdela takıldı.
AMACIMIZ ÖNYARGILARI KIRMAK
HIV/Aids'e karşı toplum genelinde bir önyargı olduğunu ifade eden Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, amaçlarının insanların önyargılarını yıkmak ve konu hakkındaki bilgi kirliliğini yok etmek olduğunu söyledi. Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren gençler, "Bugün sokaktayız çünkü bugün 1 Aralık Dünya Aids Günü. 20. yüzyılda gün yüzüne çıkan bu hastalığıxa, hastalık gözüyle değil de, bir illetmiş gibi, bu hastalığa maruz kalanlara ise 'öcüymüş' gibi bir muamele söz konusu. Önyargılarımızla kalıplaştırdığımız Aids, öldürmez. İlaç tedavisi ile ölümün önüne geçilebilen bir hastalık. Bu yüzden, sloganlarımızı da ona göre seçtik, 'HIV/Aids değil önyargılar öldürür' dedik. Amacımız toplumun bu konudaki önyargılarını kırmak, insanları hastalığın genel seyri hakkında bilgilendirmek" dedi.
KIRMIZI KURDALE TAKTILAR
HIV/Aids'in tokalaşmayla, aynı bardaktan su içmeyle bulaşmayacağının altını çizen gençler, "İnsanların önyargıları çok yüksek. HIV/Aids'li insanlardan kimseye zara gelmez. Aids, tokalaşmayla bulaşmaz, aynı bardaktan su içmeyle bulaşmaz. Bu konuda hepimizin bir bilince sahip olması gerekmekte" diye konuştu. Gençler yaptıkları açıklamanın ardından yoldan geçen vatandaşlara bildiri dağıttı, araçların ön camlarına konulan HIV/Aids broşürleri ile vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı. Gençler ayrıca, vatandaşlara kırmızı kurdela da takarak, HIV/Aids'in toplum içerisinde farkındalığının sağlanmasını amaçladıklarını kaydetti.
Merve FIRAT