OMÜ'de bir ilk

OMÜ'de bir ilk
OMÜ öğrencisi Hacer Kübra Köse, Microsoft'un yarışmasında birinci seçilerek 'Microsoft Student Partners' (MPS) olmaya hak kazandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi olan Köse, bu başarı ile OMÜ'den seçilen ilk MPS oldu. Bilgisayar ile Omü 1. sınıfta tanışan Köse, bu başarısı ile tüm Türkiye'de göz doldurdu. Nisan 2008 ve Temmuz 2009 tarihleri arasında süren yarışmada Köse'nin göndermiş olduğu kullanım hikayesi jüri tarafından en yaratıcı seçilerek 1. ilan edildi. Artık Microsoft'un yeniliklerinden çok rahat yararlanacak olan Köse sayesinde oku ve Samsun'da faydalanacak.

ÇOK ŞEYLER BAŞARMAK İSTİYOR
Birkaç sene öncesine kadar bilgisayarın B'sini bilmeyen Köse, birincilik sonrası şu sözleri ifade etti: ''Bilgisayarla olan bağım daha da arttı ve her MSP seçilen arkadaşım gibi bu sonuca ben de çok mutlu oldum. Bu mutluluğun bir sebebi Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden seçilen ilk MSP olmamdır. Bu sadece benim için değil, benden sonraki dönemlere de iyi bir örnek olacak. Onları da bu tip program ve Imagine Cup gibi yarışmalar hakkında daha çok bilgilendirerek katılmalarını teşvik edeceğim, ve bu da üniversitemizi bilişim asosyalliğinden kurtaracaktır. MSP Başvuru videomda da belirttiğim gibi bu yıl Samsun'da bilişim adına çok etkinlik düzenlemek istiyorum'' dedi.

Ercan ÜSLÜ