Kırık iğne bile satılmadı

Kırık iğne bile satılmadı
Merhum Hasbi Menteşoğlu'nun Eşi Mesadet Menteşoğlu geçtiğimiz hafta yaşanan fabrika kurşunlama olayından sonra adeta patladı;

Samsunlu işadamı Merhum Hasbi Menteşoğlu'nun eşi Mesadet Menteşoğlu, Mithat Yılmaz'a ait fabrikanın kurşunlanmasından sonra hakkında asılsız iddialarda bulunulduğunu ifade ederek suskunluğunu bozdu

HASBİ MENTEŞOĞLU'NUN MAL
VARLIĞI İLE ZENGİN OLDULAR
Merhum Hasbi Menteşoğlu'nun mal varlığını emanet olarak Mithat Yılmaz'a verdiğini ileri süren Mesadet Menteşoğlu, Yılmaz'ın yıllarca bu mallardan milyon dolarlık kiralar aldığını ve aileye tek bir kuruş dahi ödemediğini iddia etti. Yılmaz'ın bu paralar sayesinde vergi rekortmeni olduğunu ifade eden Menteşoğlu, “Geçen yıl bu olayı mahkemeye taşıdık. Mahkeme aracılığı ile malların iadesini talep ettik. Fakat üzerindeki malları dört kardeşin adına iade etmesi gerekirken, sadece iki kardeşe ve Hasbi Menteşoğlu'nun bir oğluna iade etti ve diğer iki oğlu ile eşini mirastan mahrum bıraktı” dedi.

OLAY KAMUOYUNA YANLIŞ AKTARILIYOR
Çarşamba'da bulunan Mithat Yılmaz'a ait fındık fabrikasının kurşunlanması ile tutuklanan 4 kişiden biri olan Faruk Menteşoğlu, 2001 yılında vefat eden Türkiye'deki sayılı iş adamlarından Hasbi Menteşoğlu'nun oğluydu. Olayla ilgili DENGE Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Hasbi Menteşoğlu'nun eşi Mesadet Menteşoğlu, konunun kamuoyuna yanlış aktarıldığını söyledi.

HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI
Olayı DENGE Gazetesi'ne bizzat aktaran Mesadet Menteşoğlu; "Şirket kurulduğunda 4 ortak vardı. 2001 yılında eşim Hasbi Menteşoğlu'nun vefat etmesi ile şirketteki haklar sunulmak istendi. Bu isteği dile getiren oğlum Faruk Menteşoğlu'dur. Fakat şirkette bulunan ortakların hiçbir hakkımızın olmadığını söylemesi, bizi şaşırttı. Eşim ölmeden önce bir şekilde hissesi diğer ortaklar adına geçirilmiş. Bu durumu eşimin ölümünden sonra duydum. Yaşadığımız bu olay başta oğlum Faruk Menteşoğlu ve beni oldukça üzdü” dedi.

HİÇBİR ŞEY SATILMADI
Eşinden kalanların şirkette bulunan ortaklara geçmesi nedeniyle zor günler yaşadığını söyleyen Mesadet Menteşoğlu, "Hasbi Menteşoğlu'nda kalan tek bir iğne bile satılmadı. Şirkette yaşanan durum tüm mallar için de aynıdır. Şu anda her şey eşimin kardeşi olan Ahmet Menteşoğlu'nun oğlu Mete Menteşoğlu ve Mehmet Menteşoğlu'nun üzerindedir. Fabrikalar çalışmıyor ama kira gelirleri var. Eşimin kardeşleri vefat etti. Onların eşleri mezarlığa ziyaret etmek için uçakla gelirken, ben eşimin mezarına taksi tutup gidemiyorum. Eşimden bana tek kalan haftalık 150 TL olan maaş. Mezarının başına 8 senedir ancak 3 kez gidebildim" diye konuştu.

EŞİMİN VASİYETİ GEREĞİ "MİTHAT YILMAZ'I ARADIM"
Eşinin kendisine vasiyeti gereği Mithat Yılmaz'ı aradığını söyleyen Mesadet Menteşoğlu, “Merhum eşimin bana 'Mesadet ben ölürsem benim tüm aileme bakacak kadar nakit ve gayrimenkulü Mithat'a verdim onu ara. O gereğini yapar, o seni mağdur etmez' demesi üzerine Mithat Yılmaz'ı aradım ve eşimi yiyenlerin de beni bunalttığını söyledim. Rahmetli Mithat'ı çok severdi ama maalesef hakkım olan malları vermediği gibi, telefonlarıma son zamanlarda bakmadı. Merhumun mallarının bir kısmını diğer varislere verdi ve bir kısmını ise hiç vermedi. Emanete sadakat böylemi yapılır, dostluk, vefa bu mu?” şeklinde konuştu.

"5 YILDIR MAHKEMEDEYİZ"
Yaşadıklarını dile getiren Mesadet Menteşoğlu, "Bu haksızlıktan dolayı mahkemeye başvurduk ve 5 yıldır devam ediyor. Eşimin hiçbir şeyi satılmamış, başkaları tarafından haksız yollarla üzerlerine geçirilmiştir. Durumun farklı yansıtılması beni rahatsız ediyor. Hasbi Menteşoğlu yaptığı yardımları kimseden habersiz olarak gerçekleştirirdi. Şimdi bazıları tarafından hiçbir şeyinin kalmadığının öne sürülmesi yanlış" dedi.

"BANA OĞLUM BAKIYOR"
Mesadet Menteşoğlu olayla ilgili olarak geçen günlerde tutuklanan oğlu Faruk Menteşoğlu için de gazetemize şu açıklamalarda bulundu; “Yaşadığım günlerde beni yalnız bırakmayan tek kişi, oğlum Faruk Menteşoğlu ve ailesidir. Hastalığımdan dolayı geçirdiğim ameliyatta, gereken bakımlarımın olmasında ve en önemlisi beni yanından ayırmaması ve ilgilenmesi beni gerçekten mutlu ediyor. Oğlum Faruk için canımı seve seve veririm. Şu anda tutuklu olsa da en yakın zamanda yine yanımda olacağına inanıyorum."

"YANLIŞ YANSITILIYOR"
Hakkında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Mesadet Menteşoğlu, şunları söyledi; "Eşimin resminin gazetelerde yanlış bilgilerle yan yana tutulması beni rahatsız etti ve böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydum. Yine belirtmek isterim ki Hasbi Menteşoğlu'nun bir kırık iğnesi bile satılmamıştır. Bazı insanlar tarafından haksızca yer değiştirmiştir. Durum olduğundan çok daha farklı ve yanlış yansıtılıyor.”
KASIT YOK!
Mithat Yılmaz'ın fındık fabrikasının kurşunlanması olayıyla ilgili olarak ta konuşan Mesadet Menteşoğlu,kurşunlama olayında her hangi bir kasıt olmadığını ve okşam İstanbul'dan gelen oğlunun beraberindeki arkaşlarıyla birlikte alkol aldıklarını ve aldıkları alkolünde etkisiyle havaya ateş açtıklarını söyledi.

M. Ali ORMANCI