İki kız, iki cinayet ortak nokta: Ayin...

İki kız, iki cinayet ortak nokta: Ayin...
Münevver Karabulut'un vahşice öldürülmesi, 10 yıl önce "Satanist ayin kurbanı" olan Şehriban Coşkunfırat'ı hatırlattı. Coşkunfırat'ın avukatı, "Ölümler birebir benziyor. Ayini işaret ediyor" dedi

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Münevver Karabulut cinayeti, 1999'da "Satanist ayin kurbanı" olan 21 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat'ı gündeme getirdi. 13 Eylül 1999'da İstanbul Avcılar'daki evinden Bakırköy'e doğru yola çıkan Şehriban Coşkunfırat, esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Yaklaşık 3 gün akıbetinden haber alınamayan Coşkunfırat'ın çıplak cesedi, Ortaköy Mezarlığı'nda bulunmuştu.


ŞEYTANA TAPIYORLAR
Araştırmayı derinleştiren İstanbul polisi, bedeninin yarısına kadar toprağa gömülen genç kızın şeytana tapan (Satanist) bir grubun kurbanı olduğunu ortaya çıkarmıştı. Boğazı kesilen Münevver Karabulut'un babasının "Kızımı satanist ayinde öldürdüler" ve Adli Tıp raporunu yorumlayan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Çetin'in, "Bu bir ayin cinayeti gibi görünüyor" yönündeki açıklamaları gözlerin, 10 yıl önceki 'Şehriban Coşkunfırat cinayeti'ne çevrilmesine neden oldu. Coşkunfırat ailesinin avukatı Basri Akyüz, her iki cinayet arasında birebir benzerlikler bulunduğunu söyledi. Akyüz, "Adli Tıp raporları, Münevver'in de bir ayin sonucu öldürüldüğünü ortaya koyuyor. Her iki cinayette de birden fazla kişi var ve her ikisi de canavarca hisle işlenmiş'' diye konuştu.


İKİ CİNAYETİN DE NEDENİ YOK

Münevver ile Cem G.'nin fotoğraflarına bakıldığında birbirlerine âşık ve mutlu olduklarının görüldüğünü söyleyen Basri Akyüz, benzerlikleri şöyle ifade etti:
* Bu cinayette de Şehriban'da olduğu gibi neden yok. Cinayet nedensiz işlenmiş gibi. Fotoğraflar mutluluk ve aşk dolu. Böyle vahşi bir cinayet için husumet, kavga gibi nedenler aranır. Fakat, ortada hiçbir neden yokken bir genç kız vahşice öldürülüyor.
Satanist cinayette de ortada hiçbir neden yoktu.
* Şehriban, boğularak öldürüldü ve bıçak kullanıldı. Münevver ise boğulmamış. Ancak, canlı canlı boğazını kesmeye çalışmışlar.
* Şehriban, vahşice öldürüldükten sonra tecavüze uğramıştı. Vaginal bölgesinde sprem izleri vardı. Münevver'in öldürülmesinden sonra tecavüz yok ama sperm izleri buna yeltenildiğini gösteriyor.
* Şehriban, toprağa yarı gömülü olarak bulundu. Münevver'in de sırtında toprak izinin olması, öldürülmeden önce ya da sonra, toprakta sürüklendiğini gösteriyor.


ÜÇ ZANLIYA MÜEBBET VERİLMİŞTİ

Şehriban Coşkunfırat'ın cesedinin bulunmasından sonra harekete geçen İstanbul Polisi, Ömer Çelik (23), Engin Arslan (18) ve Zinnur Gülşah Dinçer'i (19) gözaltına aldı. Çelik, Arslan ve Dinçer, suçlarını itiraf ederek, şeytana taptıklarını ve bu nedenle Coşkunfırat'ı kurban seçtiklerini söylemişlerdi. Çelik, cinayeti şöyle anlatmıştı: "Şehriban saat 20.00'de eve gitmek istedi. Engin, kızın boğazına sarıldı. O sırada Gülşah da kızı bıçaklamaya başladı. Öldükten sonra elbiselerini çıkarmaya karar verdik. Önce cesedi gömmek istedik, sonra dikkat çekmemek için vazgeçtik." 3 sanık canavarca hisle Coşkunfırat'ı öldürdükleri gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.