Hayal kırıklığı yarattı

Hayal kırıklığı yarattı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, bu seçimlerde hedeflediği yüzde 70 oy oranını tutturamazken, AK Parti'nin Samsun genelinde aldığı yüzde 45'lik oyun sadece 3 puan üzerine çıkabildi

Seçim çalışmalarına büyük hedeflerle başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sandıktan umduğunu bulamadı. Yüzde 70 oy oranını hedefleyen Yılmaz, her fırsatta AK Parti'nin il genelinden daha çok oy alacağını ifade etmişti. Fakat bu seçimlerde rüzgar tersten esti ve AK Parti'nin İl genelinde aldığı yüzde 45'lik oyun sadece 3 puan üzerine çıkabildi.

PARTİ Mİ BÜYÜK BAŞKAN MI?
Her fırsatta oylarının Ak Parti'den çok fazla olduğunu, bu nedenle de gerek teşkilatların, gerekse milletvekillerinin kendisine tabi olması gerektiğini beyan eden Yılmaz'ın, iddia ettiği oyun çok altında oy alması bir bakıma halkın Yılmaz'a da bir uyarıda bulunduğu şeklinde yorumlandı.

GAZETEMİZ HAKLI ÇIKTI
Gazetemiz haberlerinde ve köşe yazılarında Yılmaz'ın yaptırdığı anketlerde yüzde 3 şahsi oyunun olduğunu yazmıştı. Adaylık sürecinde Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyelerine anket yaptıran Yılmaz'ın, buna inanmadığı ve bu nedenle de anket firmasını değiştirdiği belirlendi.

BELEDİYE MECLİSİNDE AK PARTİ MUHALEFET
Öte yandan AK Parti, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde muhalefet konumuna düştü. 25 üyeli Belediye Meclisinde 11 sandalye alabilen AK Parti, muhalefet konumuna düşerken diğer partiler 13 sandalye kazanarak çoğunluğu ele geçirdi.

DAHA ÖNCEKİ MECLİSTE AK PARTİ EZİCİ ÜSTÜNLÜĞE SAHİPTİ
2004 mahalli seçimlerinde meclis üyeliklerinin çoğunu alan AK Parti, ezici üstünlüğe sahipti. 48 üyeli Büyükşehir Belediye meclisinin 32 üyesi AK Parti'nin iken sadece 16 üyesi muhalefet partilerine mensuptu.

BÜYÜK BAŞARISIZLIK
Gerek İlçe Belediye başkanlarının tespitinde, gerekse Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gidecek üyelerin tespitinde istediği isimlerin tamamına yakınını listelere koyan Yılmaz, AK Parti'deki oy düşüşünün parti içerisinde en büyük sorumlusu olarak gösteriliyor.

İL BAŞKANI, TEŞKİLAT BAŞKANI VE
MAHALLİ İDARELER BAŞKANI DESTEKLEMİŞTİ
Büyük tepki toplayan İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri aday tespitinde listelerde yer alan isimlerin İl Başkanı Ali Akyüz, Yardımcıları Adem Güney ve Uğur Hacıkerimoğlu'nun ve Yılmaz'ın birlikte hazırladığı, tepki gösteren bazı partililere ise “herkes kendi ekibiyle çalışır, başarısı da başarısızlığı da kendisine aittir” dedikleri iddia edildi.

TEŞKİLATLAR İSTİFA ETMELİ
Büyük bir hezimete uğrayan AK Parti teşkilatları ile ilgili partiye gönül veren vatandaşların büyük bir bölümünün yönetimin derhal istifa etmesi gerektiğini şimdiden kulislerde seslendirmeye başladı.