SADEF TERME’DE TERMİK SANTRALE KARŞI

SADEF TERME’DE TERMİK SANTRALE KARŞI
Samsun Dernekler Federasyonu SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, Terme'de yapılacak olan Termik Santralin Terme'nin geleceğini yok edeceğini belirterek, Terme'de termik Santral kurulmaması için bir dizi eylem başlatacaklarını belirtti..

GEREKİRSE MİTİNG YAPACAĞIZ
Baş, “Samsunlulara ve Samsun'u sevenlere hizmet eden büyük bir sivil toplum kuruluşu olarak, Terme İlçemizde yapılması planlanan termik Santrale karşı olduğumuzu ve yapılmasına engel olmak ve yapılmasına karşı olanlara destek vermek için bütün sivil toplum kuruluşlarını birliktelik oluşturmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Baş şöyle devam etti;
“Samsun'un Terme ilçesine Termik Santralin yapılmasını SADEF olarak istemiyoruz. Bölge insanımızın deniz sahiline bitişik bir ilçe olduğundan Turizm ve tarihiyle tanıtılmasını beklerken yapılması düşünülen Termik Santralin bölgede vereceği zararlardan oluşacak asit yağmurları ile bölgenin tarımsal yapısını bozacak, tarım ve çiftçilikle uğraşan ve geçimini yalnızca bu yolla sağlayan binlerce insanımızı olumsuz olarak etkileyecektir. Binlerce hektar ormanlık ve ağaçlıklı bölge zarar görecektir. Bölgede oluşacak hava kirliliğinin önüne geçilemeyecek bu durum hem mevcut kuşağın hem de gelecek kuşakların sağlığını alenen tehdit edeceğini biliyoruz. Aynı zamanda bölgenin doğal yaşayan canlıların da hayatlarına direk olarak etki ederek zamanla yok olmasına neden olacaktır”
SADEF bünyesindeki 418 derneğin tamamının Terme'deki Termik Santrale karşı olduğunu da sözlerine ekleyen Baş, gerekirse Türkiye'nin her yerinden Terme'ye gelerek büyük bir miting de yapacaklarını ve Terme'ye Termik Santral kurdurtmayacaklarını da sözlerine ekledi..
BU SANTRAL YAPILMAYACAK
“SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş sözlerini şöyle tamamladı;
“Sesimizi duyurmak ve Termeye Termik Santral kurdurtmama için ne gerekiyorsa SADEF olarak yapılacağını tüm kamuoyunun ve bölge halkımızın bilmesini istiyoruz.
Bu projeyi hayata geçireceklerin olanların projeyi yeniden gözden geçirmelerini ve derhal Turizm potansiyeli yüksek Terme İlçemizden ellerini çekmeleri için uyarıda bulunuyoruz..
SADEF olarak her zaman Terme halkının iradesiyle birlikte hareket edeceğimizin de bilinmesini istiyoruz..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.