BÜYÜKŞEHİR ZABITALARI LADİK'E GİREMEZ

BÜYÜKŞEHİR ZABITALARI LADİK'E GİREMEZ
Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'da yapılan Belediye Meclisi toplantısında, Büyükşehir gelir-gider bütçesi 560 milyon TL olarak onaylandı.

Toplantıda Gündem dışı konuşan Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Büyükşehir Belediyesi Zabıtasını şikayet ederek, sözünün bir yerinde,"Büyükşehir zabıtaları Ladik'e giremez" dedi.

BÜYÜK İLÇEYE BÜYÜK PAY
Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı gelir/gider bütçesi 560 milyon TL olarak, Meclis topantısında oy birliği ile kabul edildi. Nüfusu büyük olan ilçeler arasında yer alan İlkadım Belediyesi'nin bütçesi 152 milyon 564 bin, Atakum'un bütçesi 87 milyon 790 bin, Bafra'nın bütçesi 48 milyon 639 bin, Çarşamba'nın bütçesi 50 milyon 56 bin TL olarak kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşmeleri devam ederken, gündem dışı söz alan Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Büyükşehir Belediyesi Zabıtasının ilçelerinde yaptıkları denetimleri eleştirerek,"Büyükşehir Belediyesi Zabıtalarımız ilçelerde denetimler yapıyorlar. Ladik'te yaptıkları denetimlerde, esnaflarımızın bazılarının dükkanlarının önüne koyduğu ufak tefek malzemelerden dolayı, bir önceki gelişlerinde tebligat yapmış, Cuma günü de ceza kesmişler" dedi.

Konuşmasına devam eden Özbalcı, Bizim İlçemiz gecenin saat 02'sine kadar,şehrin içerisinden ana yol geçtiğinden esnaflarımızın dükkanları açıktır, esnafların dükkanlarının önünde malzemeleri vardır dedikten sonra, "Karpuzunu alan parasını koyar gider veya sonra verir. Büyükşehir Belediyesi Zabıtalarının iki de bir gelip, 'bu cadde benim, bu meydan benim' derse, daha siftah yapmadan, özellikle kış aylarında, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz veya sizlerle birlikte çay içtiğimiz çay ocağının önünde, sandalye-masa var diyerek 90 lira ceza kesmek, kafe önünde yine sandalye-masa var diye 189 lira ceza kesmek, Büyükşehir Belediyemizin öncelikleri arasında olmaması gerekir"diye konuştu.

Gündem dışı konuşmasına devam eden Selim Özbalcı, "Küçük ilçeleri yöneten bizler, bizi seçen insanlarımızın sıkıntılarını biz biliyoruz ve bize yardımcı olunması lazım. Biz vatandaşla karşı karşıya kaldık. Bundan sonra eğer bu cezaları Zabıtalar uygulamaya koyarsa ve bu insanlar bu cezaları öderse, buradan söylüyorum, 'Büyükşehir Belediyesi Zabıtaları Ladik'e giremez.'
Bu arkadaşlara ilçemizdeki hassasiyeti anlattık. Bu gelen zabıtalar kraldan çok kralcılık yapmaktadırlar. Bu işlem, ilçe Belediyesini de, Büyükşehir Belediyesi'ni de sıkıntıya sokmaktadır. Biz buraya gelirken, vatandaşlar makbuzları elimize tutuşturdular" diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı'na gönderme yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum