NEJDET GÜNEYSU GÜVEN TAZELEDİ

NEJDET GÜNEYSU  GÜVEN  TAZELEDİ
Samsun Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubesinin bugün yapılan kongresinde, Başkan Nejdet Güneysu, yönetimi ile birlikte güven tazeledi.

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Samsun Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu'nu coşkulu bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirdi. Şube Başkanı Nejdet Güneysu yeniden başkan seçildi.
Eğitimciler Birliği Sendikası 1 Nolu Samsun Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunu Atakum Grant Amisos Otelde gerçekleştirdi. Eğitim Bir-Sen'liler büyük bir coşku yaşadılar. Kongreye Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Esat TEKTAŞ, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da yoğun ilgi gösterdi. , Memur Sen'e bağlı sendikaların Şube Başkanları, Canik Belediye Başkanı Sayın Osman Genç kongrenin misafiri oldu. Divan teşekkülünün ardından İstiklal Marşı okundu. Akabinde Genel Başkan Yardımcımız Esat TEKTAŞ bir açılış konuşması yaptı.
Tektaş Konuşmasında ;” Eğitim-Bir-Sen'in tüm gayreti; eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılardan arındırılmasına, üyelerinin sosyal ve meslekî gelişimlerini sağlamanın yanı sıra Türkiye'nin daha demokratik, özgürlüklerin daha fazla yaşanabildiği bir ülke haline dönüştürülmesini sağlamak için de yoğun çaba sarf etmektir ”dedi.
“Biliyoruz ki, üyelerinin ortak sorunlarına ve gereksinimlerine öncelik tanımayan hiçbir örgütlenme başarılı olamaz. Sendikacılığı hak arama davası olarak gören, darbesiz bir Türkiye özlemi çeken, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe önem veren Eğitim-Bir-Sen/Memur-Sen, siyasal seçenekleri ne olursa olsun, bütün kamu çalışanlarının çözüm bekleyen yığınla ortak sorunlarına, beklentilerine odaklanmış, çözümü için üstün gayret göstermektedir , göstermeye de devam edecektir ”dedi.
Ardından Nejdet Güneysu Gelen delege ve misafirlere hitap etti.
Şube Başkanı Nejdet Güneysu, Kurucu Genel Başkanları Mehmet Akif İnan'ı rahmetle anarak başladığı konuşmasında Eğitim Bir-Sen'in eğitim iş kolu ile birlikte sosyal ve kültürel alanda yaşanan gelişmeler ile dünya siyasetinde yaşananları değerlendirdi. Güneysu, Eğitim Bir-Sen'in yapıcı ve yol gösterici bir tutumu olduğunu kaydederek sendikal mücadelelerini hukuk ve yasalar çerçevesinde yaptıklarını ve 28 Şubat'ın zor günlerini anlattı.
Güneysu, "Sendikacılığı millet taleplerine kulak tıkayıp derinlerden gelen taleplere kulak kabartmayı marifet sayarak kavga ve dövüş ortamında yapanlar; maalesef 28 Şubat'ın korku iklimi içerisinde altın çağlarını yaşadılar. Millete sırt çevirdiler, biz sizin altın çağ yaşadığınız millete korku veren o iklim döneminde millete dönmüş namlunun dipçiğinin karşısında yani milletin yanında yer aldık. Meslek hayatı bitirilen, okulları kapatılan ve kovulan, meclise sokulmayan milletin yanındaydık. Siz andıçların yürüyen tankların brifinglerin iliştirilmiş STK'ları oldunuz" dedi.
Güneysu; Üyesinin ve ülkesinin faydasını düşünen, özlük ve özgürlük eksenli yeni bir bakış açısıyla sendikacılığı kavga zemininden hizmet zeminine çektik. Esnafın ve arabanın camı, kaldırımın taşı ile sorunu olmayan bir sendikayız. Eğitimciye yakışır üslup içerisinde demokratik taleplerimizi dillendirirken, hakkımızı ve haddimizi bilen bir sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz.
28 Şubat'ın bu topluma 4 şeyi dayattığını dile getiren Güneysu, kesintisiz eğitim, karma eğitim, katsayı ve korku olduğunu belirterek, "Biz bu 4 dayatmaya hep karşı olduk. Çünkü milletin hayrına değildi karşıydık, iyi niyetli değildi. Milletin karşısına dikilen güç kim olursa olsun saygı duymayacağız. Millete dost olan herkesi kucaklamaya devam edeceğiz" diye konuştu. Güneysu, özgür birey, nitelikli eğitim, demokratik Türkiye hedeflerine daha güçlü, daha büyük adımlar ve yeni dostlarla devam etmek istediklerini söyledi.

Seçimler sonunda yeniden şube başkanı seçilen Nejdet GÜNEYSU' nun listesinde (Şube Başkan Vekili), Mustafa ÇELEBİ ( Şube Başkan Yardımcısı - Mali işler), Behzat KAHVECİ ( Şube Başkan Yardımcısı - Teşkilat ),Hacı Murat TOZLU ( Şube Başkan Yardımcısı - Basın ve İletişim), Erhan AKDENİZ( Şube Başkan Yardımcısı - Eğitim ve Sosyal İşler), Kazım AYGÜN ( Şube Başkan Yardımcısı - Mevzuat ve Top.Söz.) Mustafa GRAM seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.