NEDEN İNŞAATA BAŞLANMADI?

NEDEN İNŞAATA BAŞLANMADI?
Eski SGK binasının yıkılmasından sonra hâlâ inşaata başlanmamış olması kamuoyunda merak uyandırdı

Alel acele yıkılıp, içinde bulunan esnafı da mağdur eden yıkımdan sonra hiçbir çalışmanın yapılmaması "Neden inşaata başlanmadı?" sorusunu sordurdu. İnşaat sahasının geliş geçişleri de engeller mahiyette olması da ayrı bir tepki konusu oldu. Vatandaşlar ve yerlerinden edilen esnaflar; "Madem bunca zaman tek çivi çakılmayacaktı, niye yıkımına bu kadar acele edildi?" sorusunu sordular. 

İLKADIM BELEDİYESİ RUTSAT VERDİ
İlkadım Belediyesi'nin inşaat ruhsatı verdiği bina yapımı, Büyükşehir Belediyesi'nin "İnşaatı yanlardan çekin" isteği üzerine çıkmaza girdi. Mahkemeye başvuran müteahhit firma mahkemenin neticelenmesini beklediği için de inşaat bir türlü başlayamıyor. Daha yıkım başlamadan, hatta satış sırasında dile getirilmeyen Büyükşehir Belediyesi'nin bu binayı daraltacak olan yanlardan çekme isteği başından bilinseydi firma da ona göre satın alır veya satın almazdı. Yıkımdan sonra ortaya çıkan bu istek, inşaatın yapılmasını yılan hikayesine döndürdü. 

YIKIMI DA ÇİLEYE DÖNMÜŞTÜ
53 yıllık, Samsun'un tarihsel dokusunda yerini almış, adres olmuş eski SGK binasının yıkımı gibi inşaatı da çileye dönüştü. Yıkımı sırasında alınan tüm önlemlere rağmen, çevresine yayılan toz bulutları, günlerce sürmüştü. 

EVKUR'A SATILDI
İçinde bulunan esnafı da adeta çil yavrusu gibi çevrede dükkan aramaya iten yıkım, Samsun'u da merkezde bulunan bir sinemadan etmişti. Samsunlular, içinde sinemanın da bulunduğu bir kompleks yapılması konusunda yorumlarda bulunmuşlardı. 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ
Görüntü kirliliği oluşturan harabe görüntü, yıkım sahası yanından geçenleri ve bölgede oturan semp sakinlerini rahatsız etmekte. Yanında bulunan yolu da araç geçişine müsait olmayan yıkıntı, bu haliyle de araç sahiplerini zorlamakta. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum