NE KADAR PARA O KADAR HABER!

NE KADAR PARA O KADAR HABER!
İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü A. Yılmaz Ergen'in ajansa abone olmayan Kamu Kurumları ve Belediyelerin haberlerini servis etmediği iddia edildi.

Samsun'da faaliyet gösteren Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Cihan Haber Ajansı'nın yanısıra İhlas Haber Ajansı'nın Bölge Müdürlüğü de Samsun'da bulunuyor.

İddialara göre, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü. Ali Yılmaz Ergen'in Günlük Yerel Gazetelerin yanı sıra Resmi Kurumları ve Belediyeleri de ajansa abone yaptığı, abone olmayan belediyelerin haberlerini ise gazetelere servis etmediği söyleniyor.

Basın ahlâkına ve ilkelerine ters düşen bu uygulama, bazı Belediye başkanlarıyla İHA'ya abone olan gazetelerin mağdur ve rahatsız olduğu öne sürüldü.

Bu güne kadar çalıştığı personelle yaşadığı sorunlarla gündeme gelen, işten çıkardığı bazı gazetecilerle mahkemeleri devam eden, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'in izlediği yayın politikası kamuoyunda rahatsızlık yaratırken, kamu menfaatleri gereği habercilik yapması gereken İHA gibi güvenilir bir kurumun Belediye çalışmalarını bile Abone şartına bağladığı iddiası tepkiyle karşılanıyor.

Binlerce İhlas Finans mağdurlarının hâlâ sorunları çözülemezken, İHA Bölge Müdürü Ergen'in son dönemde ciddi bir mal varlığı artışı bulunduğu, gayrimenkul edinip, son model jeeplerle lüks içinde bir yaşam sürdüğü iddiası da ayrı bir eleştiri konusu oldu.

Ergen'in gazetelere haber servisi etmenin yanı sıra, kurumlara Takvim pazarlaması da yaptırdığı almayanlara ise farklı politika uyguladığı da iddia edilirken, İHA'nın adını ve gazetecilik mesleğini kullanarak ticari faaliyetlerde bulunulmasından İHA Genel Müdürlüğünün haberinin olmadığı belirtildi.Samsunözelhaber.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.