Ne kadar gerekli?

Ne kadar gerekli?
Yakında tüm telefonlarında görülebilecek 3G teknolojisi yani görüntülü konuşma hakkında açıklamada bulunan TÜKODER Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, bu teknolojinin Türkiye için gereksiz olduğunu ifade etti

3G'nin çok güzel bir teknoloji olduğunu ancak Türkiye için gerekli bir sistem olmadığını belirten Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, "Telefonla iletişimde henüz sabit ücretin bile bir çözüme vardırılamamışken şimdide görüntülü konuşma gündeme geldi. Bu tür ileri sistemler, bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için değil gelişmekte olan ülkeler için gerekebilir. Şu anda vatandaşın tek eksiği görüntülü konuşmamız. Kart borcu ile yada fazla gelen telefon faturalarını ödemek için boğuşan vatandaş, görüntülü konuşmayı ne yapsın. Şu anda tek eksiğimiz bu mu? Görüntülü konuşma bize ne kadar gerekli?" dedi.

İLERİDE 3G MAĞDURLARI OLACAK
Konuşmasında kredi kartının da ilk piyasaya çıktığı tarihlerde kullanımında hiçbir problem olmayan ve gayet faydalı bir şey olarak gösterildiğini ama daha sonra binlerce insanın kart borçları nedeniyle çok zor günler yaşadığını belirten Yaktı, "Şu anda bir çok şirket bu teknoloji için büyük yatırımlar yapıyor. Tabi ki "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" şeklinde kazanacaklarını bildiklerinden büyük yatırımlar yapıyor. Ancak şuanda gerçek anlamda konuşmak gerekirse bilinçli tüketici bu uygulamayı kullanmak istemeyecektir. Ancak Özenerek alan vatandaşlarında sayısı bir hayli fazla olacağından, ileride mutlaka 3G mağduru diyebileceğimiz bir çok mağdur vatandaşlar olacaktır. Bu durumda yine en büyük işte bizlere düşecektir" şeklinde konuştu.

Özlem ÇUHACI