Narkotim çeteleri temizleme projesidir

Narkotim çeteleri temizleme projesidir
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatılan 'Narkotim' projesi Samsun'da düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törende Narkotim ekibinde görev yapacak olan polisler yeni kıyafet ve logolu araçlarıyla hazır bulundu. Törende konuşan Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, söz konusu projenin sokağı belli oranda ele geçirmiş olan uyuşturucu çetelerini süpürme projesi olduğunu söyledi.

Projenin hayata geçmesiyle vatandaşın uyuşturucuyla mücadelede polisi daha çok yanında göreceğini kaydeden Çobanoğlu, "Uyuşturucu suç örgütlerine yönelik devletimizin yapmış olduğu mücadele çok eskilere dayanır. Bu mücadele geçmişten beri verilir. Bugün ilimiz dahil ülkemizde 11 ilde pilot uygulama çalışması yapılacak olan 'Narkotim' projesi daha önceki çalışmaların bir devamıdır. Bu proje gençliğimizi ve geleceğimizi zehirleyen sokağı belli oranda ele geçirmiş olan uyuşturucu çetelerini süpürme projesidir. İddialı olan bu tür projelerin amacına ulaşabilmesi için üç koşul vardır. Birincisi siyasi irade, ikincisi yönetimde teşkilatlanma ve kararlılık, üçüncü ve en önemliside bu projeye halkın yani toplumun gönüllü olarak katılımının sağlanmasıdır. Bu proje halkın uyuşturucu ile mücadeleyi sadece basından gördüğü kadarını bilmesinin yanında mücadele edenleri yanında görmesi projesidir. Bu projenin amacı bu mücadeleye halkı da sokmaktır. Halk mücadelede polisi yanında görecek cesaretlenecek." dedi.

Konuşmaların ardından "ECE" isimli narkotik köpeği küçük bir gösteri sundu. Gösteri sonrası Narkotim polislerini tebrik eden Vali Yardımcısı Çobanoğlu'nun talimatıyla ekipler araçlar binerek göreve başladı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.