Müzikle 'Uyuşturucuya Hayır' Diyecek

Müzikle 'Uyuşturucuya Hayır' Diyecek
Samsun'un Bafra İlçesi'nde 23 yaşındaki Emrah Usta, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için 'Müziğe Evet, Uyuşturucuya Hayır' projesi başlattı.

Usta, "22 Aralık'tan başlayarak 12 ilde konser vereceğim. Gençler müzikle kendilerini ifade etsinler" dedi.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde yaşayan Emrah Usta, küçük yaşlardan başlayan müzik merakını sosyal sorumluluk anlamında bir projeye dönüştürdü. Pop ağırlıklı şarkılar söyleyen Emrah Usta, Acil Tıp Teknisyenliği bölümünden mezun olduktan sonra özel bir şirkette işe başlamasına rağmen müzikten hiç kopmadığını belirterek, "Müziğe olan tutkum küçük yaşlardan başlıyor. Zaman zaman ilçemizde yapılan çeşitli etkinliklerde sahneye çıkıp şarkı söylüyorum. Küçük yaştaki çocukların sigara içmelerinden gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmelerinden çok etkilendim. Gerek çevremde gerekse televiyonlarda gördüğüm bu kötü alışkanlıkların zararlarından çok etkilendim ve 'ne yapabilirim' diye düşündüm. Aklıma 'Müziğe Evet, Uyuşturucuya Hayır' sloganı ile bir proje geldi. Bunu hayata geçirmek istedim. İlgili yerlerle görüşüp, sponsor anlamında da destek alınca projemi hayata geçirmeye karar verdim" dedi.

22 Aralık'ta Samsun'un Havza İlçesi'nden başlayarak, Çorum, Amasya, Tokat, Van gibi 12 ilde "Müziğe Evet, Uyuşturucuya Hayır" sloganıyla konserler vereceğini dile getiren Emrah Usta, "Buradaki amacım gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup, çeşitli sosyal ve kültürel alanlara sevk etmek. Ben müzikle kendimi ifade edebiliyorum. Bu alanda yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. İnsanlar da kendilerini farklı alanlarda ifade edebilirler. Uyuşturucu ve sigara çözüm değil" diye konuştu.

Bu anlamda kendisiyle birlikte yerel bazı sanatçıların da projeye katkı sağlayacağını ifade eden Emrah Usta, konserlerinde sadece kendi yazdığı şarkıları seslendireceğini dile getirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.