Müteahhitler Oda İstiyor

Müteahhitler Oda İstiyor
Türkiye'yi imar edenlerin müteahhitler olduğunu söyleyen Samsun İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baltacı, "Böyle bir kuruluş dikkate alnmadığında da çıkmaza girer. Hükümetin kurulmasını bekliyoruz.

Hükümet kurulduğu zaman girişimlerimize tekrar devam ederek oda kurma çalışmalarımızı hızlandıracağız." dedi.

"TSO HAKİMİYETİMİZ ALTINA GİRER"

İnşaat Müteahhitleri Odası kurulması konusunda çalışmalarını devam ettireceklerini söyleyen Samsun İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baltacı "Samsun'da Ticaret ve Sanayi Odası'nda kayıtlı bin 500'e yakın müteahhit var. Derneğimize kayıtlı ise 200'den fazla üyemiz var. İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin oda olması gerekiyor. Samsun İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak biz Türkiye çapında İnşaat Müteahhitleri Federasyonu'nu kurduk. Bu federasyona üye farklı illerden olmak üzere 20 adet dernek var. 3 tane federasyon kurduktan sonra şimdi de konfederasyon kurduk. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Seçimden önce ilgili bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde biraz ılımlı hava aldık fakat Müteahhitler Odası'nın kurulmasına çok da sıcak bakmıyorlar. Çünkü Türkiye'de 250 bini aşkın müteahhit var. Eğer oda kurulursa Ticaret ve Sanayi Odası bizim hakimiyetimiz altına girebilir. Bu yüzden hem bakanlık hem ilgili kuruluşlar bu işe soğuk bakıyor ama biz bastırıyoruz, bastırmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

"HÜKÜMETİN KURULMASINI BEKLİYORUZ"

Yapılan inşaatlarda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ve bunun da bir oda kurulup oda tarafından yapılmasıyla mümkün olacağını söyleyen Baltacı, "Samsun'daki derneğimizin faaliyetleri 25 senedir çalışmalarını sürdürüyor. Fakat bu 25 sene içerisinde önümüzdeki engellerden dolayı arzu edilen gelişmelere ulaşamadık. Önümüzde birçok engel var. Son senelerde inşaat işleri büyük artış gösterdi. Parası olan müteahhitlik yapıyor. Bir mevzuata dayalı olmaması korkunç bir meseledir. Müteahhit kimdir? Hangi Mevzuata dayalı olarak bu işi yapıyor? Yaptığı iş başarılı mı uygun mu? Denetleme yok, bakan yok, ilgilenen yok. Bunun için ben özellikle devletimizden ve bu işle ilgili olan bütün kuruluşlar bu konuda seferber olmalıdır çünkü inşaatlar vatandaşlar için yapılıyor. İnşaatın sağlam olup olmadığı bilinmiyor, tetkik eden kimse yok. Bunların üzeride hassasiyetle durmak gerekiyor. Samsun'da çok fazla satılık daire var ama o yoğunlukta müşteri yok. Müteahhit arkadaşlarımız sıkıntı içerisinde. Bu arkadaşlarımızla konuyu değerlendirdiğimiz zaman devlet bize bakmıyor. Türkiye'yi imar eden bizleriz. Milyonlarca insan bu yapılan inşaatlarda barınıyor. Dolayısıyla devlete en büyük vergiyi veriyoruz. Ekonomiye büyük bir katkımız var. Böyle bir kuruluş dikkate alnmadığında da çıkmaza girer. Hükümetin kurulmasını bekliyoruz. Hükümet kurulduğu zaman girişimlerimize tekrar devam ederek oda kurma çalışmalarımızı hızlandıracağız. İnşallah hayırlı olan neyse o olur." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum