MUSİKİ CEMİYETİ SEZONU AÇTI

MUSİKİ CEMİYETİ SEZONU AÇTI
Bafra'nın köklü ve güzide kuruluşlarından biri olan Bafra Musiki Cemiyeti TSM Korosu da yeni sezonu açtı.

Bir süre önce cemiyetin THM Korosu da yeni sezonu açmıştı. Bafra Gazipaşa Mahallesi'nde " Papazın Evi " olarak bilinen yerde faaliyetlerini devam ettiren cemiyetin asıl hedefi ve arzusu ise cemiyetin belediye konservatuarına dönüştürlmesi.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"  2016-2017 Çalışma Sezonu'na başlayan Bafra Musiki Cemiyeti TSM Korosu yeni şefimiz, bestekâr sn. Faruk Tokgözol ile anlaşmış olup geçen sezon koromuzu çalıştıran şefimiz, bestekâr sn. Osman Ergen'e de teşekkür ederiz.

Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde bir konser verecek olan koromuz Atatürk'ün sevdiği Rumeli Türkülerive Şarkıları'ndan oluşan seçkin bir repertuarı gündemine almış bulunuyor.

Koro çalışmalarına eski tüm koro elemanlarını katılırken aramıza yeni katılan elemanların da gelmesiyle daha da güçlenmiş olarak çalışmalara devam edecektir. Hedefte her ay bir etkinlik planlayıp koro ve solo konserleriyle Bafralı hemşehrilerimizin karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz.

Belediye Konservatuarı'nın açılış müjdesini de sabırsızlıkla bekleyen koromuz elemanları bilimsel olarak müzikal faaliyetlerde bulunmayı çok arzu etmektedir.

Haftanın 2 günü salı ve çarşamba günleri çalışmalarını sürdüren koromuz, musikiye gönül veren, musikişinâs halkımızı ve Bafalılar'ı çalışmalarımıza ve konserlerimize davet etmekten gurur duyar. "

Koro'nun açılışı nedeniyleayrıca çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Oktay ZERRİN- Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.