Münihliler Tuğçe için yürüdü

Münihliler Tuğçe için yürüdü
Almanya'nın Offenbach kentinde meydana olayda taciz edilen iki Alman kıza yardım ederken bir Sırp'ın darbeleriyle yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak için Münihliler yollara döküldü.

“Üç beş kişi" adlı bir sivil inisiyatifin düzenlediği sessiz yürüyüşe Aralarında Almanların da yer aldığı çok sayıda kişi katıldı. Acılı kalabalık, iki Alman kızı tacizden kurtardığı için “Danke (Teşekkürler) Tuğçe" ve "İnsanlığı öğrettin" gibi yazıların bulunduğu pankartları açıp genç kızın fotoğraflarını taşıdılar. “Tuğçe için bir ışık ol" sloganıyla Forstenrieder Allee'deki otobüs garında başlayan yürüyüş, MC Donald'ın Drygalski-Allee'deki merkez binasına kadar sürdü.

DOMİK BRUNNER VE TUĞÇE ALBAYRAK

Burada toplanan kalabalığa konuşan sivil inisiyatifin sözcüsü Levent Ekiz acilen bir güvenlik planı hazırlayıp, çalışanlarını bu konularda nasıl davranmalarını öğretmesi gerektiğini söyledi. Ekiz örnek insan Tuğçe'nin “Aslan yürekli Tuğçe" olarak anılmasını istedi. Gösterinin ilginç konuğu ise 12 Eylül 2009'da Münih'te metroda darp edilen öğrencilere yardım ederken iki cani tarafından öldürülen Dominik Brunner adına kurulan "Dominik Brunner Vakfı" Yönetim Kurulu Başkanı Alois Meier oldu. Meier,"Tuğçe ve Brunner yanlarında olanlara göz kapamayıp, müdahale ettiler ve bunu hayatlarıyla ödediler. Bu insanlar için sadece üzülmüyor onlara büyük saygı duyuyoruz" dedi.

EN SEVDİĞİ PARÇA ÇALINDI

MC Donald merkez binası bahçesindeki eylemde Bahar Eroğlu adlı bir genç kız Tuğçe Albayrak'ın lise diploması kutlamasında çaldığı eseri piyano ile seslendirdi. Zaman zaman oldukça duygulu anların yaşandığı etkinikte bazı Türk ve Almanların göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi. Çimlere mumlarla yazınlan "TUĞÇE" yazısı etrafını çiçek ve mumlarla donatıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.