Mülteciler, Üniversitelileri Zorlayacak

Mülteciler, Üniversitelileri Zorlayacak
Özellikle Samsun dışından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilerin bu sene ev bulma konusunda zorluk yaşayacağını kaydeden Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral...

"Suriye ve Irak'tan gelen mültecilerden dolayı ev kiralarında büyük bir artış yaşandı. Uygun ev bulma konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz Oda'mıza müracaat yaparsa elimizden gelen yardımı yaparız" şeklinde konuştu.

EV FİYATLARI UÇTU

Samsun dışından gelerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilerin zorluk yaşayacağını belirten Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, "Üniversitenin açılmasına az bir zaman kaldı. Üniversite için şehir dışından gelen birçok öğrencinin Samsun'da ev bulma konusunda büyük sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Samsun'a gelen mülteciler şehrimizdeki ev fiyatlarının yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. Suriye'den Samsun'a yoğun olarak gelen sığınmacılar evlere yerleşmesi 300-350 liralık daireleri 550-600 liralara çıkardı. 'Bana kira gelsin de ne olursa olsun' düşüncesindeki ev sahipleri yanlış bir düşünceye sahiptir." diye konuştu.

"DAR GELİRLİ AİLELERİN DURUMU ZOR"

Suriye ve Irak'tan gelen mültecilere yardımcı olunmasını, bunu yaparken kendi vatandaşımızın da zor duruma sokulmamasının altını çizen Oral, "Mülteciler bizim misafirimizdir. Bizler mültecilere ev sahibi olarak kucak açmış durumdayız. Devlet olarak millet olarak bu insanlara yardımcı olmamız gerekir. Bu arada da kendi vatandaşlarımızı mağdur etmememiz gerekir. Kiraların yükselmesi dar gelirli ailelerimizin okuyacak olan çocukları için kişileri oldukça zor duruma sokmuştur. Tabii, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda devletin geniş çaplı bir çalışma içerisinde olduğunu hepimiz görüyoruz. Samsun'da birçok sayıda öğrenci yurdu var. Bu konuyla ilgili en büyük sorumluluğun devletin olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarına devam eden devletimiz buna bir çare bulacaktır." dedi.

"GEREKLİ YARDIMI YAPARIZ"

Okumak için Samsun dışından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kaydolan öğrencilerin ev konusunda zorlandıklarında Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası'na gelmelerini isteyen SATEM Başkanı Mevlüt Oral, "Özellikle şehir dışından gelen vatandaşımız ev bulma konusunda bir sıkıntı bir sorun yaşarsa odamıza gelerek müracaatlarını yapabilirler. Oda olarak elimizden gelen yardımı yaparız." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.