Muhtarın Yol İsyanı

Muhtarın Yol İsyanı
Samsunun Havza ilçesinde Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Havza Bölge Şefliği tarafından yapılan asfalt yamalarının 4 ayda bozulmasına tepki göstererek yol çalışması alanına fidan dikerek protesto etti.

Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara; “Sayın Cumhurbaşkanımıza bile yanlış rapor sunuldu. Yapılan yama 4 ayda yeniden patladı.” dedi.

Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara’nın bozulan yolun yeniden yapılması üzerine talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Havza Bölge Şefliği tarafından Aralık ayında 4 kilometrelik Havza Aşağı Yavucuk Mahallesi yolunda yenileme çalışması yerine asfalt yama çalışması yaptı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Nisan ayı muhtarlar buluşmasında bir araya gelen ve Havzalı muhtarlar arasında yer alan Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara mahallenin acil olarak yola ihtiyacı olduğunu ve yapılan yamaların bozulduğunu belirtti.

Talep üzerine Cumhurbaşkanlığından yol ile ilgili bilgi istendi. Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara; “Cumhurbaşkanı yetkilileri bana yolun 12.inci ayda sıcak asfaltla kaplanmış ve yola 4 adet 20 metre uzunluğunda menvez  olduğu bilgilerinin kendilerine iletildiğini belirttiler. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Havza Bölge Şefliği tarafından sunulan raporla Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanlığı yetkilileri yanıltıldı. Yapılan çalışma ortada sıcak asfalt ile yenilenmesini talep ettiğimiz yolda yama çalışması yapıldı. Bu yamalarda 4 ay içerisinde patladı. Şimdi yeniden yama çalışmalarına başladılar. Yolun menveze ihtiyacı var. Yağmur suları yolumu kullanılmaz hale getiriyor. Ben Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Havza Bölge Şefi Ufuk Bey ile yaptığım görüşmede yola menvez konulduğunu söyledi. Yola menvez konuldu da ben mi görmüyorum? Çamurun üstüne rotmiks dökülüyor. İki gün sonra yine yol bozulacak. Bu milletin parasına yazık değimli. Buradan yaptıkları yapacaklarının teminatı olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum; Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım bu güzel vatanımızda duple yollar, kanal İstanbul’la kıtalar bir birine bağlanırken 4 kilometrelik bir mahalle yolu neden bu kadar büyük bir sorun oluyor.” dedi.

Tepkisini dile getiren Muhtar yapılan çalışmanın çamur üzerine yapıldığını belirterek yoldaki çamuru kazarak gösterdi ve daha sonra yama çalışması yapılan yolu kazarak yolun ortasına fidan dikerek yapılan çalışmaları protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum