MÜHENDİSLER, 'GÜNÜNÜ' KUTLADI

MÜHENDİSLER, 'GÜNÜNÜ' KUTLADI
Her yıl geleneksel olarak kutlanan 19 Aralık Dünya İnşaat Mühendisleri Günü sebebiyle Samsun'da mühendisler ve mühendis adayları bir araya geldi

Mühendislere yönelik düzenlenen etkinlikte meslekteki 25'inci ve 40'ıncı yılını dolduran mühendislere onur belgesi ve plaket takdim edildi.

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda düzenlenen söyleşiye İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü dışında, Mimarlar Odası Samsun Şube Naşkanı İshak Memişoğlu ve Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül de katıldı.

"MEDENİYE MÜHENDİSLİĞİ"

19 Aralık Dünya İnşaat Mühendisleri Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda mühendis adaylarına seslenen İnşaat Mühendisleri odası Samsun Şube başkanı Cevat Öncü, "Mezuniyetimizde diplomalarımızı alırken başladığımız, bize verilen mühendislik ünvanına layık olmaya, onun bize sağladığı yetki ve yüklediği sorumluluğu bilerek hangi şartlarda olursa olsun onları ancak iyiye kullanmaya, yurdumuza ve insanlığa yararlı olmaya, kendimizi ve mesleğimizi maddi ve manevi anlamda yükseltmeye çalışacağımıza namusumuz üzerine yemin ederek başladığımız meslek yaşamımızda ne mutlu ki 25'inci, 40'ıncı ve daha uzun süreyi doldurmuş büyüklerimiz var. Bilindiği üzere İnşaat mühendisliği uluslararası literatürde 'Medeniyet Mühendisliği' olarak geçmektedir. Bu bağlamda meslektaşlarımızın pek çoğu ülkenin gelişimi ve mesleğin ilerlemesi anlamında birçok alanda yetki ve sorumluluk üstlenmektedir" diye konuştu.

Düzenlenen etkinlik, Elif Kalemci, Hamdi Güler, Oğuz Burma, Ezgi Güler, Samed Özcan, Hüseyin Tüfek ve Cevat Öncü tarafından yapılan söyleşinin ardından meslekteki 25'inci yılını dolduran 39, 40'ıncı yılını dolduran 65 mühendise takdim edilen onur belgesi ve plaketlerin verilmesiyle sona erdi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.