MÜDÜR ATAMALARINA SKEÇLİ PROTESTO

MÜDÜR ATAMALARINA SKEÇLİ PROTESTO
AKTİF Eğitimciler Sendikası üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan okul müdürü seçme mülakatlarını, hazırladıkları skeçle protesto etti.

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi, MEB'in 'Müdürlük Sözlü Sınavı'nda yaptığı mülakatı Cumhuriyet Meydanı'nda 'O Müdür Türkiye' isimli skeç ile protesto etti. Eyleme katılanlar meydandan geçenlere ballı süt ikram etti. Daha sonra meydana kurulan sahnede okul müdürü seçmelerinin yapıldığı bir mülakat ortamı canlandırıldı. Yüzleri siyaha boyanmış mülakat yapan yetkililer, ilk olarak mülakata gelen normal okul müdürlerinden ikisini çeşitli sebepler ve alakasız zor sorular sorarak eledi. Ardından yüzü siyaha boyalı kendi sendikalarından olan okul müdürüne soru sormadan "Bu bizden diyerek" mülakattan geçmesi ile skeç sona erdi. Sendika üyeleri ve çevrede bulunanlar skeçi gülerek izledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, yaptığı basın açıklamasında Aktif Eğitimciler Sendikası olarak en başta MEB'i uyardıklarını, kayırmacılık, haksızlık ve hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önerdiklerini söyledi. Zor, şöyle dedi:

"Ancak, son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saymıştır. Ne görüntülü ve sesli kayıt yapıldı ne de verilen cevaplar tutanağa yazıldı. İstisnai olarak yazılanlar da, okutulup imzalatılmadı. Yapılan mülakatlarda, kimi adaylara 3 soru sorulurken, kimilerine 10 soru yöneltildi."

Okul müdür adaylarına yöneticilikle ilgili sorular sorulmadığını dile getiren Zor, yeni okul müdürleri belirlenirken, neyi, nasıl ve ne amaçla ölçtüğü meçhul şaibeli sorular yöneltildiğini, bunlar arasında "Futbol topunun ağırlığı ne kadardır?", "Benazir Butto'ya kim suikast düzenlemiştir?", "Don Kişot nasıl ortaya çıktı?", "Tunus halk kahramanının adı nedir?", "Süreli yayınlardan hangilerini takip ediyorsunuz?", "Günümüz alimlerinden kimleri takip ediyorsunuz?" gibi soruların bulunduğunu, kayıt dışı sözlü sınav yapıldığını savundu. Zor, Aktif Eğitim-Sen hukuk servisi tarafından hukuki mücadele vermek isteyen üyelere her türlü hukuki desteğin verileceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum