"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"
Sağlık-Sen 6. Olağan Kurulu toplantısını, Canik Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Samsun Sağlık-Sen Şube Başkanı İlyas Biçer, "Dünya tarihinde olmaz denilen birçok şey, bir anda acı bir gerçek gibi karşımızda belirdi.

Sağlık-Sen 6. Olağan Kurulu toplantısını, Cumartesi günü Canik Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. STK temsilcilerinin, çok sayıda üye ve davetlinin katıldığı toplantıda Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Samsun Sağlık-Sen Şube Başkanı İlyas Biçer konuşma yaptı. Konuşmasına konukları selamlayarak başlayan Samsun Sağlık-Sen Şube Başkanı İlyas Biçer, 6. Olağan Genel Kurul’un camiaya, sağlık çalışanlarına ve Türk milletine hayırlı olmasını diledi. Konuşmasına başlamadan önce Koronavirüs sebebi ile hayatını kaybeden sağlık şehitlerine rahmet, hastalara da acil şifalar dileyen İlyas Biçer, “Herkesin de malumu olduğu üzere genel kurullar muhasebe yapmaya, istişare etmeye, yenilenmeye ve güç tazelemeye imkan verir. Burada Sağlık Sen Samsun Şubemizin, geçtiğimiz 4 yılın muhasebesini yapmak, icraatlarını istişare etmek, yenilenmesini sağlamak ve güç vermek için toplanmış bulunuyoruz." dedi.

whatsapp-image-2022-08-07-at-14-01-37.jpeg

AKIL ALMAZ ŞİDDET OLAYLARI
Protokol konuşması yapmaktan ziyade konuklarla dertleşmek ve hasbihal etmek istediğini söyleyen Biçer, "Eminim bu salondaki herkes, özellikle pandemi ile geçen bu son yıllarda, meslek hayatları boyunca akıllarına bile gelmeyecek, “bu kadarda olmaz” diyecekleri, adeta filmlerden çıkan sahneleri yaşadıkları zamanlar geçirdiler. Dünya tarihinde olmaz denilen birçok şey, bir anda acı bir gerçek gibi karşımızda belirdi. Kovid-19 denilen bu illet, tüm dünyayı, ülkemizi ve şehrimizi etkisi altına aldı. Kendi arkadaşlarımızın hayatlarında endişe ettik. Kendi hayatımızdan endişe ettik. Tedavisini sürdürdüğümüz, hayatta tutmaya çalıştığımız insanların ellerimizin arasından nasıl kayıp gittiğini görmek zorunda kaldık. Pandemi nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşlarımıza üzüldük. Ruhen ve manen yıpratıcı bu süreç hepimizde derin izler bıraktı. Sanki bu yetmezmiş gibi hem şehrimizde hem de ülkemizin her yerinde sağlık çalışanlarımızın karşı karşıya kaldığı, akıl almaz şiddet olayları ile karşılaştık. Ben burada şiddetin her türlüsünü kınıyor ve lanetliyorum. Bu tablo zaten yük altında çalışan sağlık çalışanlarımızı bir hayli üzdü, yıprattı ve yaraladı. Adeta ülke ve dünya tarihinin en kritik ve en yorucu döneminde tüm zorluklara en ön sırada göğüs gerdik. Belki haddinden fazla sorumluluk alarak yıprandık. Hak etmediğimiz uygulamalarla karşılaştık. Ancak bu olumsuz ve zorlu yolculuk bize şunu bir kez daha öğretti; birlikte olursak, bir aile gibi olursak en büyük zorluklarla bile başa çıkabileceğimizi gösterdik. Bize Samsun Sağlık Sen Şubesi olarak adeta çalışanlarımızla bu süreç içerisinde bir aile gibi olduk. Tek vücut hareket ettik en zor zamanlarımızda birbirimize destek olduk. Belki akrabalarımız bile pandemi döneminde bizden uzak kalmaya çabalarken, şube yönetimi ve temsilci arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışma arkadaşlarımızın yanında olduk, onların sıkıntılarını ve problemlerini dinledik, muhataplarını taşıdık ve çözüm için takipçisi olduk. Yeri geldi maske dağıttık, yeri geldi dezenfektan dağıttık, yeri geldi vitamin olsun diye yiyecekler taşıdık arkadaşlarımıza. Evinden uzaklarda kalan, misafirhanelerde kalan gönüldaşlarımızın da ailesi olmaya çalıştık. Herkesin evinde korkuyla oturdu bu dönemde, evinde olma şansı olmayan sağlık çalışanlarımıza ulaşımın ücretsiz olması için sendika olarak girişimde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle de bu hakkı elde etmiş olduk. Tüm olumsuz koşullara rağmen yılmadık, yıkılmadık, ülke adına, millet adına, çalışanlarımız adına, kurumlarımız adına hep ayakta kaldık.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-08-07-at-13-57-19-001.jpeg

"AÇIK ARA YETKİLİ SENDİKA OLDUK"
Sağlık çalışanlarında bir kez daha teşekkürü borç bildiğini vurgulayan Biçer, üye sayılarını her yIl attırdıklarını ifade etti. Biçer ülke çapında şube sayısını en çok arttıran şubeler arasına girdiklerini ifade ederek “Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen sendika yönetim kurulumuzun ve üyelerimizin, yorulmak bilmeden çalışan temsilcilerimizin samimi ve kalpten gayretleri, sağlık çalışanlarımızın teveccühü ve bizi bir aile haline getiren değerlerimiz sayesinde üye sayımızı her yıl arttırdık. Hizmet alanımız içerisinde yer alan tüm hastanelerimizde açık ara yetkili sendika olduk. Çok şükür emeklerimiz dizlerinde desteği be teveccühü ile karşılığını buldu. İnanın samimiyetimizin ve çabamızın karşılığını bulmasından daha çok bizi hiçbir şey memnun edemez. İnşallah sizin destekleriniz ve teveccühünüzle yeni dönemde de mücadelemize devam edeceğiz. Hep daha çok çalışacağız, daha iyiyi yapacağız. Bunu kendimize bir görev edineceğiz. Sağlık-Sen’e gönlünü ve ömrünü verem hiçbir arkadaşımız kendisini asla yalnız hissetmeyecektir. Güçlü bir aile olacağız. Siz bize güveneceksiniz, bizde her kafamızı çevirdiğimizde sizi yanımızda gördükçe, yorgun anımızda ile daha iyisini yapmak için güç bulacağız. Sizlerin desteği olmadan bir adım dahi ilerleyemeyiz. Bir olacağız, diri olacağız ve hep beraber bu kongrede tazelenip, kendimizi, çocuklarımızı ve ülkemizin zincirlerini kurarak mücadelemize devam edeceğiz. İyi ki varsınız. İyi ki bize, yönetim kurulu arkadaşlarımıza ve size hizmet etme imkanı verdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Her birinize yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"BİZ ÇALIŞANLARIN TARAFIYIZ"
Kurulda sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları çözmek için mücadele ettiklerine ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Önümüzdeki süreç önemli bir dönem. Dolayısıyla birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönem. Üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Sendikacılık yapıyoruz. Biz çalışanların tarafıyız.1 milyon 100 bine yakın üyesi olan büyük bir teşkilatın sosyal medyada algı yönetimi noktasında kendini hissettirmesi gerekiyor. Her birimize sorumluluk düşüyor. Yoğun çalışıyoruz. Boş beleş insanlar, sabahtan akşama kadar dedikodu yapmaktan başka işi olmayan insanlar, sosyal medyada algı üreterek bizim emeğimizi alın terimizi çalarak, mücadelemizi değersizleştirebiliyorlar. Emeğimizin ve alın terimizin değersizleştirilmemesi için sosyal medyada etkinin artırması gerekiyor. Her bir arkadaşıma meseleye sosyal medyadan bakmaları gerekiyor. Gelecek yıllar sosyal medya yılları olacak" dedi.manset-012.jpeg

"SAĞLIK-SEN ÇATISI HERKESE AÇIK OLAN BİR ÇATIDIR"
Sadece sağlık hizmeti olup da 51 sendikanın olmuş olması çok fazla sendikal kuruluş olmasının. bir anlam ve değer katmadığını vurgulayan Durmuş şunları söyledi: " Sağlık-Sen çatısı herkese açık olan bir çatıdır. Bizde başka sendikalar gibi antidemokratik uygulamalar, baskıyla, yıldırmayla ve tehditle kimsenin önünde geçiyor değiliz. Sendikal mücadele edilecekse yeni adlar değil, Sağlık-Sen altında mücadele etmek gerekiyor. Aksi takdirde sorunların çözümünde etkinlik azalmış oluyor. Bizim sağlık hizmetleri alanında unvanlar arasında da sıkıntımız. Bizim bir günümüz yok. Hemşirelerin, ebelerin, sağlık memurlarının, paramediklerin, tıp teknisyenlerinin, ayrı 30-40 unvanın ayrı bir günü var.  Siz aynı şeyi öğretmenlerde görebiliyor musunuz. Siz duyuyor musunuz  Matematik öğretmenleri günü veya fizik öğretmenleri günü diye bir şey ? Yada bizde ki gibi bir karmaşayı ve keşmekeşi. Biz de de aynı birliği ve beraberliği sağlamaya ihtiyacımız var. Çok fazla bölünmüşlük ve ayrılmıştık bizi daha güçlü kılmıyor”

Metehan ÖNDAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.