MSB açıkladı: 114 terörist etkisiz hale getirildi

MSB açıkladı: 114 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 114 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Aktürk, 12 Ocak'ta Irak'ın kuzeyindeki bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunarak saldırı gerçekleştiren teröristlere geçit verilmediğini söyledi. Saldırı sonrası Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik hava harekatları düzenlendiğini belirten Aktürk, "İçinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, barınak, ikmal malzemeleri, doğal gaz üretim ve petrol tesisleri ile gelir elde etmek için kullanılan tesislerden oluşan 114 hedef başarıyla imha edilmiştir." ifadesini kullandı.

thumbs-b-c-33bf75aaabf9eab13aa1d6dfb2d0ba36.jpg

Tuğamiral Aktürk, şehitlerin kanını yerde bırakmayan Mehmetçik'in çatışmalar, ateş destek vasıtaları ve hava harekatlarıyla bölgede 81 teröristi etkisiz hale getirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar 768 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda 1887 silah ve 794 bin 661 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 588 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 850 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir. Böylece Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son bir haftada olmak üzere 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.