Moskova’da görkemli Kurban Bayramı konseri

Moskova’da görkemli Kurban Bayramı konseri
Rusya'nın başkenti Moskova'da Müslümanlar Kurban Bayramı sevincini yaşamak için şehrin en büyük konser salonu Uluslararası Moskova Müzik Evi'nde bir araya geldi.

Rusya Müftüler Konseyi ve Moskova Müftülüğü'nün hafta sonu organize ettiği programda Çeçen, Tatar, Kazak dillerinde ilahiler seslendirilirken Kafkas dansları ile izleyiciler keyifli anlar yaşadı. Gecede “İslam'da aile ve anne baba hakkı” temalı sunum yapıldı.

Moskova Müfütüsü İldar Alyautdinov, Dağıstan Cumhurbaşkanı Ramazan Abdulatipov'un temsilcileri ve birçok resmi ziyaretçinin katıldığı gecede Said? Muhametzyanova, Aslanbek Sultanbekov, Marat Umarov ve Ali Dimaev gibi sanatçılar besteledikleri ilahilerle etkinliğe katıldı.

"Kalplerin Sadakati" adı altında düzenlenen programın organizatörlerinden Moskova Müftülüğü Yönetim Müdürü Kamil Manapov programa bin 600 kişinin katıldığını ve program sonunda çok olumlu yorumlar aldıklarını belirtti. Ayrıca bu sene Kurban Bayramı'nda müftülüğün çok aktif bir şekilde çalıştığını belirten Manapov, "Bu sene bin gönüllü arkadaşımız binlerce kurbanlık hayvan topladı. Gana Cumhuriyeti'ne, Filistin'e ve Türkiye-Suriye sınırındaki mültecilere yaklaşık 5 ton et gönderdik. Moskova'da ise 25 ton et dağıttık. Ve bu sadece müftülüğümüzün dağıttığı rakamlar, daha birçok farklı yardım kuruluşları var ve onlar da çok aktif çalıştılar." açıklamalarında bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.