MMO'DAN MİLLİ YAZILIM VE DONANIM ÖNERİSİ

MMO'DAN MİLLİ YAZILIM VE DONANIM ÖNERİSİ
Samsun MMO'dan “Enerji Verimliliği”ne çözüm önerisi; MİLLİ YAZILIM VE DONANIM!..

MMO ile TTMD işbirliğinde düzenlenen seminerde konuşan MMO Samsun Başkanı Kadir Gürkan, “Enerji verimliliği ve bunu sağlarken kullanılan donanım ve yazılımlar için dışa bağımlılığı sona erdirmeliyiz” dedi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Samsun İl Temsilciliği işbirliği ile üyelere yönelik “Binalarda Bütünsel Enerji Verimliliği ve Enerji Modelleme” semineri düzenlendi.

“TTMD, KARDEŞ KURULUŞUMUZ”

MMMO Samsun Şube Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde açılış konuşması yapan MMO Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, TTMD ile 2 dönem boyunca çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, “TTMD, meslek disiplinimizin ihtisaslaşmış bir sivil toplum örgütüdür. Oda'mızın da kardeş kuruluşudur. Her türlü etkinliği birlikte yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Bugün burada bu sektördeki gelişmeleri, nereye gittiğimizi, neler olduğunu ve neler yapılabileceğini paylaşacağız” dedi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE MİLLİ YAZILIM

Sadece binalarda değir her alanda enerji verimliliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Kadir Gürkan, “Enerji verimliliğini gerçekleştirirken ana amaçlarımızdan biri de enerjide dışa olan bağımlılığı azaltmaktır hiç kuşkusuz. Bunu yaparken kullanılan donanımlar ve yazılımlar için de dışa bağımlılık sürüyor. Biz enerji verimliğinin olmasını istiyoruz ancak bu enerji verimliliğine yönelik yazılımların ve donanımların “Devlet – Teşvik – Destek” mekanizmaları içinde öncelik verilerek yerli ve milli yazılım ve donanım üretiminin özendirilmesini de istiyoruz” diye konuştu.

Seminerde TTMD konuşmacısı Mak. Müh. İbrahim Çakmanus, katılımcılara “Binalarda Bütünsel Enerji Verimliliği ve Enerji Modelleme” konusunda detaylı bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.