Mitingde Arbede Yaşandı

Mitingde Arbede Yaşandı
Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda HDP Eş genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mitingi öncesinde polis çok geniş güvenlik önlemi aldı.

Meydana giden tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Şehrin her noktasına polis ekipleri yerleştirildi. Mitingi protesto etmek için toplanıp miting alanına girmeye çalışan gruba polis biber gazı ve TOMA’larla müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken yaralanan vatandaşlar çeşitli hastanelere kaldırıldı.


HDP BAYRAĞI YAKILDI

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16:00’da başlayan miting sırasında kent merkezinde sosyal medya üzerinden haberleşerek toplanan yüzlerce kişiden oluşan grup, Anıt Park içerisinden toplu şekilde miting alanına yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda polis barikatı ile karşılaşan grup, buradan ara sokaklara dağılarak miting alanına girmeye çalıştı. Sokak aralarında da polis barikatı ile karşılaşan grup yeniden Cumhuriyet Meydanı önünde toplanıp HDP bayrağını yaktı.

"BURADAN ÇIKIŞ YOK"

Mitingi protesto etmek isteyen yaklaşık 1000 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile miting alanına girmek istedi. Polis barikatı ile karşılaşan grup, "Burası Samsun buradan çıkış yok", "HDP Dışarı", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", sloganları atıp İstiklal Marşı okudular. Polisin engel olduğu grup tepkilerini artırınca 10 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'da bölgeye giderek grubun dağılması konusunda uyarılarda bulundu. 

BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Polis, grubun İstiklal Marşı okumasının ardından dağılmasını istedi. Barikatı yarmaya çalışan gruba bu kez biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasından bazı şahıslar TOMA'nın önünü kesip üzerine çıkarak Türk bayrağını camına asmaya çalıştı.

MEYDANDAN ÇIKMALARINI BEKLEDİLER

Polisin etten duvar ördüğü Cumhuriyet Meydanı'ndaki HDP mitingi bitse de Samsunlular saatlerce Cumhuriyet Meydanı'nda HDP'lilerin Cumhuriyet Meydanı'ndan çıkmalarını bekledi.

Şehirde gün boyunca ambulans sirenlerinin seslerinin eksilmedi. Onur EMİRZA 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.