Miras için öz kızını benzin döküp yaktı

Miras için öz kızını benzin döküp yaktı
Mersin'de kızı ve damadının oturduğu evi, kendisine miras kaldığını öne sürerek almak isteyen Muhammet Karabıyık, ret yanıtı alınca, yanında getirdiği bidondaki benzinle evi ateşe verdi

Mersin'de Muhammet Karabıyık (45), miras yüzünden tartıştığı kızı Şerife Sarakıya'nın (20) evini benzin dökerek ateşe verdi. Bir anda tek katlı ahşap evi saran alevlerin arasında kalan Şerife Sarıkaya ağır yaralandı.
Olay, önceki akşam Gülnar'ın Saray Mahallesi'ndeki evinde meydana geldi. İlk eşi Ümmühan Orak'tan boşandıktan sonra ikinci evliliğini damadı Mustafa Sarıkaya'nın ablası ile yapan Muhammet Karabıyık'ın, 2 yıl önce kayınpederi öldü.
Karabıyık, kızı ile damadının oturduğu evin kendisine miras olarak verilmesini istedi. Ancak kızı ve damadı, babalarının bu isteğini reddetti. Bunun üzerine öfkelenen Karabıyık, beraberinde getirdiği bir bidon benzini kızının da bulunduğu odaya döküp ateşe verdi. Ahşap bina bir anda tutuşurken alevlerin ortasında kalan Şerife Sarıkaya, eşi Mustafa Sarıkaya tarafından odadan güçlükle çıkartıldı. Sarıkaya çifti ile çocukları önce tek katlı binanın çatısına çıktı, oradan da kendilerini aşağıya attı.

'Beni yakacağını hiç düşünmemiştim'
Mustafa Sarıkaya ile oğlu Emirhan ayakta tedavi edilirken, genç kadın Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yüzü tanınmayacak hale gelen Şerife Sarıkaya, “Beni yakacağını hiç düşünmemiştim ama bir anda elindeki ateşi benzinin üzerine attı. Alevler içinde kaldım. Eşim beni kurtardı” dedi.
Mustafa Sarıkaya da, hem kayınpederi hem de ablasıyla evli olması nedeniyle eniştesi olan Muhammet Karabıyık'tan şikâyetçi oldu.