MİNYATÜR SİNOP SAMSUN'DA

MİNYATÜR SİNOP SAMSUN'DA
Samsun'da Minyatür Bir Sinop Yapılacak

 Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, Samsun'da minyatür bir Sinop yapılacağını söyledi. 


Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği tarafından düzenlenen yemekli etkinlikte, Atakum Belediyesi ile ortaklaşa yapılacak olan Kent-Yöre Projesinin tanıtımı yapıldı. Samsun DSİ Sosyal tesislerinde düzenlenen programa, çok sayıda bürokrat, Samsun Adliyesinde görevli bazı hakim ve savcılar, Samsun'da yaşayan Sinoplu sanayici ve iş adaları, bazı STK'ların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.    Programda, Atakum Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleşecek olan Yöre-Kent projesi ile ilgili sunum ve bilgilendirme de yapıldı. İstanbul'da bulunan iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin de projeye destek vereceği açıklanırken, İstanbul'daki iş adamlarını temsilen etkinliğe katılan Osman Çaylı, projeye İstanbul olarak destek vereceklerinin sözünü verdi. Gecede konuşma yapan Samsun Sinoplular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülser Övet Kesimal, katılımcılara teşekkür ederek derneğin çalışmaları hakkında katılımcılara açıklamalarda bulundu. Samsun'da bulunan Sinopluları derneklerine beklediklerini kaydeden Başkan Kesimal, "Bugüne kadar yaptıkları çalışmaların bundan sonra da devam edecek. Çalışmalarımda bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum"   
SİNOP'UN DEĞERLERİ TANITILACAK 
Katılımcıların ve üyelerin ilgiyle karşıladığı Yöre-Kent Projesi hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal, Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği olarak, 12 yıldır faaliyette olduklarını hatırlattı. Başkan Övet, Atakum Belediyesinin kent-yöre derneklerine destek verdiğini, bu kapsamda Atakum Belediyesinin derneklerine belli bir dönüm arazi tahsis edeceğini kaydetti. Övet, "Bizler de bu arazide hazırladığımız Kent Yöre Projesi kapsamında minyatür Sinop yapacağız. Minyatür Sinop'un içerisinde Sinop'un tarihi ve turistik alanlarını ve kültürümüzü tanıtacağız. Bizler Samsun'da Sinoplular olarak tek yürek Samsun'a ve ilimizin tanıtımına hizmet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Emrah ŞAHİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.