MİNİKLER “ATIK ABİ” İLE ÖĞRENDİ

MİNİKLER “ATIK ABİ” İLE ÖĞRENDİ
İlkadım Belediyesi tarafından çocuklara geri dönüşüm alışkanlığını aşılamak amacıyla “Atık Abi ile Eğlenceli Deney” gösteri programı düzenlendi.

Programda minik öğrencilerle eğlenen, eğlenerek öğreten “Atık Abi” maskotu renkli görüntülere sahne oldu.

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “Atık Abi ile Eğlenceli Deney” etkinliği startını Kazım Orbay İlköğretim Okulu'ndan verdi. İlkokul çağındaki minik öğrencilere geri dönüşüm alışkanlığını aşılamak ve daha iyi anlatabilmek için gerçekleştirilen programda minikler yapılan deneylerle hem gönüllerince eğlendi hem de uygulamalarla öğrendi. Düzenlenen programa İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, İlkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yahya Çınkıl, öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı. Minik öğrenciler İlkadım Belediye Başkanı'na sevgi gösterisinde bulunarak, Başkan Tok'un boynuna atladı. Miniklerle tek-tek ilgilenen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.
İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ise yaptıkları konuşmalarda projenin önemine değindiler.

“BİLİNÇLİ BİR GELECEK İÇİN”
Bilinçli bir gelecek için bu tür uygulamalara önem verdiklerini ve bu uygulamaların yaygınlaşması gerektiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Eğitim küçük yaşlarda başlıyor. Gelecek nesillerimizin aydınlanması okul çağlarında başlıyor. Biz ise gerçekten belediye olarak ger dönüşümü çok önemsiyoruz. Bilinçli bir gelecek yetiştirmek için ise bu etkinliğimizi düzenliyoruz. Bu atıklar ayrıştırıldığı zaman belediye olarak çöp toplamada azalma meydana geliyor. Ayrıca bu maddeleri tekrar toplumumuza kazandırmış oluyoruz. 'Atık Abi ile Eğlenceli Deney' projesi çok önemli bir projedir. Yani ambalaj atıklarının yerinde ayrıştırılmasını önemsediğimiz için okullarımızda da çocuklarımızla beraber bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.