Minik tiyatrocular ödüllerini aldı

Minik tiyatrocular ödüllerini aldı
Gazi Belediyesi tarafından beldedeki ilköğretim okulları arasında yapılan Tiyatro Yarışmasında dereceye giren okullar ve öğrencileri belli oldu

Gazi Sahnesine düzenlenen ödül törenine yarışmaya katılan okulların öğrencileri, öğretmenleri ve yöneticilerinin yanı sıra Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım da katıldı. Tören öncesi yaptığı konuşmada sanatsal faaliyetlere verdikleri önemden bahseden Başkan Kaldırım, gerçekleşen yarışma ile öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerine imkân sağladıklarını ve verilen ödüllerle sanatsal faaliyetlerine destek olmayı amaçladıklarını belitti. Başkan Kaldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın küçük yaşlarda sanata yönlendirilmesi onların kötü alışkanlıklardan ve yanlış ortamlardan uzak durmasını sağlıyor. Bu düşünce içinde Gazi Belediyesi olarak sanatın her dalına destek olmaya ve etkinlikler düzenleyip çocuklarımızı sanatın içine çekmeye devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yarışma ile okullarımıza kendilerini gösterme imkânı sunduk. Jüri önünde oyunlarını sergileyen okullarımız arasında farklı dallarda başarılı olanların belirlendiği yarışma süresince keyifli anlar yaşadık. Bu yarışmayı geleneksel hale getirip daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz.” Daha sonra dereceye giren okullara ödüllerini veren Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, finalistlere gezi, altın, kitap ve Karagöz-Hacivat oyunları hediye etti.

Ödül töreninde; en iyi yönetmen kategorisinde birinciliği Gazi Paşa İlköğretim Okulu'ndan Yasemin Bilgi alırken 23 Nisan İ..Ö.O.'dan Neriman Erol ve Selma Açar ikinci, 30 Ağustos İ.Ö.O'dan Erhan Başoğlu üçüncü oldu. En iyi tasarım kategorisinde Gazi Paşa İ.Ö.O birinci olurken Bozkurt ve Belediye İlköğretim okulları dereceye girdi. En iyi oyuncu kategorisinde anlatıcı kız karakteriyle 23 Nisan İ.Ö.O'dan Handan Ünlü birinci oldu. Belediye İ.Ö.O. öğrencisi Onurcan Güneşoğdu bu kategoride ikinci olurken, Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndan Serpil Yalçın üçüncü sırayı aldı. Ödül töreninde en uyumlu topluluk olarak ise Gazi Paşa İlköğretim Okulu seçildi. 23 Nisan ve Belediye İlköğretim okulları da bu kategoride ödül alan diğer okullar oldu.